Text: Christian Hultgren 

Nytt år. Ny hets att infria nyårslöften. Ny ångest. Varför inte bara strunta i allt i år och ta hand om det som verkligen betyder någonting?

Text: Robert Nilsson

Text: Villegas Petterson

Text: David Holst Almqvist

Text: Robert Nilsson

 De flesta som lever i dag har någon gång i livet läst en serietidning, sett en film på tv eller åtminstonde hört talas om karaktärer som Hulken och Stålmannen. Serietidningarna börjar dö ut men karaktärerna lever vidare på film och har blivit en miljardindustri för skaparna och filmbolagen.

Jag är fruktansvärd höjdrädd av mig. Benen darrar, huvudet snurrar och hjärnan säger stopp så fort jag råkar befinna mig högre än en meter ovanför marken. Fötterna på jorden och huvudet i himlen fungerar bäst helt enkelt. Lägg däremot till att jag är en våghals som gärna fridyker i grottor i Medelhavet och står i mål i ishockey på heltid. Men högsta drömmen var att hoppa fallskärm. Så vad göra?
Av: Sophia Jiglind

 

Den 3D-ritade lever jag fick skräddarsydd har sedan installationen arbetat felfritt i snart fyra år, jag hatar den jävla levern, ingen stark alkohol eller fet mat utropade läkaren. Det var nån gång runt år 2022, det var då vi föll för spriten, jag liksom majoriteten av min generation. Det var ett direkt resultat av det upphävda alkoholmonopolet samt att åldersgränsen sänktes till 18 år.

Av: Anna Gustafson

 

Strebers skulle spela på en av Karlstads krogar. Jag var förkyld och hade varit hemma med två sjuka barn hela dagen. Jag ville verkligen gå på den här spelningen då jag lyssnade mycket på det här bandet när jag var yngre.

Jag visste att jag inte hade ork nog till att dels vara hemma med barnen, vara förkyld (vilket innebär smärta i hela kroppen) och att stå upp på en spelning till sent på natten. Efter mycket funderingar kring hur jag skulle göra så beslutade jag mig för att gå på spelningen, i min rullstol.

 

Friends Arenas läktare var fullsatta. Erik Hamrén hade tagit ut en ny optimistisk startelva för att inte göra om samma pinsamma insats som mot Ryssland. Förändring. Hopp om tre poäng. EM i sikte. Zlatan tog smärtstillande sprutor för att kunna spela. Allt som såg så bra ut på förhand men förvandlades snabbt till en av de värsta insatser jag sett av ett landslag.

Text: Robert Nilsson

IS mördar människor varje dag. USA har släppt tusentals bomber i syfte att stoppa förödelsen de för med sig. Medierna kablar ut att hela världen är i en situation där personen bredvid dig i princip skulle kunna vara en terrorist med syfte att spränga sig själv i luften när som helst. Rädslan finns nog inom oss alla. Människor som flyr sina länder, bara för att i slutändan ligga döda på en strand. Bilder på döda barn pryder Twitter och folk stormar kring varför världen blivit såhär.

Text: Robert Nilsson

Samtidigt som Idol är i full gång har den omtalade dokusåpan Paradise Hotel tagit sin början. Redan nu haglar sociala medier av spekulationer och intresse av årets nya deltagare.
Sol, drinkar, fest och sex. I måndags drog Paradise Hotel igång med dunder och brak och första frågan som jag ställer mig är kommer det bli kaos? Vältränade killar och snygga tjejer i bikinis lockar hundratusentals tittare varje avsnitt. Men vad är egentligen orsaken till att så många tittar?

Text: Jonas Griberg

En av de bästa stunderna jag har haft var när jag och en kamrat satt ner på golvet i hennes lilla lägenhet och åt spaghetti med halloumi, drack billig öl och lyssnade på Bob Dylan. Det är ren lycka för mig att vara med i gemenskapen och att bara vara sig själv.

Text: Christian Hultgren

 

Sida 1 av 9

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR