Skriv ut sidan

Krönika: Sociala medier förändrar vår vardag

 20141107

Jag kan lova att ni någon gång suttit på till exempel en förfest när man ska ha roligt, tittat er runt och tänkt, ”varför sitter alla med mobilerna”? Eller att du någon gång känt, ”jag måste ta en bild och lägga ut på Instagram”.

Text: Daniel Wiklund


I dagens samhälle har nio av tio en mobil med Instagram eller Facebook installerat. Har ni tänkt på hur mycket tid folk lägger ner på att titta på de sociala medierna PER DAG, även fast det inte har hänt något sen dom kollade för fem minuter sen? Du kanske vet själv hur mycket du överkonsumerar till exempel Facebook. 

Ibland står det i tidningarna att folk har problem med att logga in på Facebook, det är helt enkelt katastrof. För 10 år sedan fanns inte hemsidan och då fanns det lika mycket problem som det gör även i dag i världen.  Tänk själv när inte Facebook funkar, du kan inte se vad som hänt/händer, du kanske har missat att ”gilla” din bästa kompis bild bara för du känner att du måste. Du ringer eller sms:ar runt och frågar om andra inte heller kan logga in, visst är det så? Jag är likadan, det sitter i ryggmärgen att när man tar fram mobilen, då blir det den vanliga kollen, Instagram, Facebook, Aftonbladet, tyvärr, även fast jag kollade för 10 minuter sen, det är vansinne.

Vem får mest likes? Vem lägger ut bästa bilderna? Avundsjukan på att andra har mer följare? Varför bryr sig ens människor om sånt, det finns betydligt bättre saker att lägga ned tid på.

Nu var min krönika gjord, men jag tänker inte slösa min tid på att gå in och kolla flödet på Facebook bara för jag gjort klart den, jag ska i alla fall försöka.