Lyckan går inte att köpa för pengar

 20150902

En av de bästa stunderna jag har haft var när jag och en kamrat satt ner på golvet i hennes lilla lägenhet och åt spaghetti med halloumi, drack billig öl och lyssnade på Bob Dylan. Det är ren lycka för mig att vara med i gemenskapen och att bara vara sig själv.

Text: Christian Hultgren

 

 

Vad mer behöver man egentligen? När jag väl har haft mycket pengar, så har jag mest oroat mig för vad jag ska göra med dem. Jag har redan allt jag behöver.
Jag förstår inte folks besatthet av pengar. Många människor i Sverige tycker att pengar är det viktigaste och att lycka är lika med ekonomiskt välstånd. Detta visar på hur cyniskt samhället är idag.Det är massvält över världen men girighet finns överallt. Ta exempelvis situationen med EU-emigranterna som sitter utanför många affärer och varuhus. Jag ser ofta hur människor bara passerar förbi utan att ens besvara deras hej. Men EU-emigranterna är människor de också! Hur svårt är det att förstå?

Ett annat exempel på girighet är företag vars enda tanke är att tjäna så mycket pengar som möjligt. I reklam matas vi med illusionen av att inköpet av en var gör oss till lyckligare människor. Detta är hyckleri. Pengar gör så att du kan göra vad du vill. Men det ger dig aldrig lycka, De som tror det är helt ute och cyklar. Personligheten sitter inte i pengarna. Jag har näst intill alltid haft ont om pengar, men jag har inte känt mig olycklig för det.

Jag tror att vi skulle må bra av att visa lite mer solidaritet och gemenskap med folk som har det svårt. Så om du går förbi en person som sitter utanför en affär och ber om pengar, skänk en slant eller två. 

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR