Låt oss titta på snusk ifred

 20150904

Samtidigt som Idol är i full gång har den omtalade dokusåpan Paradise Hotel tagit sin början. Redan nu haglar sociala medier av spekulationer och intresse av årets nya deltagare.
Sol, drinkar, fest och sex. I måndags drog Paradise Hotel igång med dunder och brak och första frågan som jag ställer mig är kommer det bli kaos? Vältränade killar och snygga tjejer i bikinis lockar hundratusentals tittare varje avsnitt. Men vad är egentligen orsaken till att så många tittar?

Text: Jonas Griberg

Vi får se unga män och kvinnor som delas in i två lag för att slå ut den som är "störst hot". Enkelt eller hur? Jag minns hur jag skyndade mig hem från hockeyträningarna och jobbet för att inte missa avsnittet som började klockan 22:00. Jag var nog inte den enda. Men varför? Är det för de snygga tjejerna? Bråken? Eller sexscenerna? Svaret är enkelt: De bevisar hur det ser ut i verkligheten för många av dagens ungdomar.

Många av oss har varit på studentresa i Aya Napa, Magaluf eller Alanya och vet exakt vad som väntar oss. Just det, samma saker som deltagarna går igenom på hotellet. Verkligheten är fylld av drama, intriger och sex. Att folk ligger i TV, ska det vara en stötande grej? Inte enligt mig. Chris Mercado, 22 och Mette Elofsson, 21 blev först ut att lämna programmet. Ett känslostarkt farväl fick avrunda första veckans händelser och jag kan garantera att det inte är sista gången vi får se människor bli sårade och besvikna i Paradise Hotel. Det kommer inte dröja länge innan den första personen kommer bli anklagad för att vara "fucking falsk".

Men hur är det då för de äldre som inte begriper sig på dessa stötande scener? Leif GW Persson berättade i en intervju med Nyhter24 att han blev rasande över programmet och att: "De bara festar, knullar och super". So what? Sorry, GW men det är så det verkliga livet ser ut för ungdomar 2015. Hade det varit roligare ifall vi hade suttit och druckit kaffe, bakat kakor och spelat brädspel? Jag citerar den före detta skidåkaren Ingemar Stenmark: "Det är inte lätt och förklara för den som inte begriper".

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR