Är jag rasist om jag pratar om invandring?

 20150906

IS mördar människor varje dag. USA har släppt tusentals bomber i syfte att stoppa förödelsen de för med sig. Medierna kablar ut att hela världen är i en situation där personen bredvid dig i princip skulle kunna vara en terrorist med syfte att spränga sig själv i luften när som helst. Rädslan finns nog inom oss alla. Människor som flyr sina länder, bara för att i slutändan ligga döda på en strand. Bilder på döda barn pryder Twitter och folk stormar kring varför världen blivit såhär.

Text: Robert Nilsson

Sverigedemokraterna ökar i varje opinionsundersökning och resterande partier står i princip och ser på hur deras väljare lämnar dem. Ett samarbete med SD är fortfarande långt borta för många partier och ingen vågar ta invandringsfrågan i munnen. I debatterna enas partierna mot SD när frågan lyfts och ett starkt band bildas på någon sekund, för att sedan brytas när en ny fråga kommer på agendan. Ett parti med en så stor skara väljare måste få rätten att höras, även fast en motsätter sig allt vad de står för. Det är enkelt för mig i alla fall. Folket har aktivt röstat in SD i riksdagen. Då får man ta konsekvenserna, hur illa det än är. 

Politik är svårt och på många sätt obehagligt att prata om. Det slutar i de flesta fall med meningsskiljaktigheter. Folk tycker olika och vill att alla ska tycka som dom. Vanligt "fölk" pratar om invandringsfrågan och andra politiska saker på hobbynivå. De är inte deras jobb att vara korrekta och pålästa runt middagsbordet eller på en förfest. Enligt mig, och jag är sannerligen inte en kandidat för riksdagen, måste SD bemötas med respekt. Någon måste våga lyfta den mest centrala frågan som finns i Sverige. Hur ska vi göra med invandringen? Hur kan den förbättras? Vad vill egentligen folket att vi ska göra för att Sverige ska bli så bra som möjligt? Vilka brister finns det? SD får nya väljare hela tiden. Det är ren fakta, och i mångas öron oerhört skrämmande. Även i mina.

Så min fundering är egentligen helt enkel hur Sverige skulle reagera om Stefan Löfven lyfte frågan. Jag tycker inte att man kan klassas som rasist om man tar i den frågan. Börja prata om den. Göra den till något harmlöst. Bemöta den med respekt och föra fram förslag, som hur planen är för att migrationen ska bli ännu bättre och tryggare för de som kommer hit. I mitt huvud kan allting bli bättre, det hör jag på politikerna varje gång de öppnar munnen. Men tydligen inte i den viktigaste frågan av dem alla. Där låter man hellre ett främlingsfientligt parti få mer anhängare, än att själva lyfta invadringsfrågan .

Jag vill inte vakna upp dagen efter valet och se Jimmie Åkesson som statsminister i alla fall.

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR