En annorlunda utekväll

 20150916

Av: Anna Gustafson

 

Strebers skulle spela på en av Karlstads krogar. Jag var förkyld och hade varit hemma med två sjuka barn hela dagen. Jag ville verkligen gå på den här spelningen då jag lyssnade mycket på det här bandet när jag var yngre.

Jag visste att jag inte hade ork nog till att dels vara hemma med barnen, vara förkyld (vilket innebär smärta i hela kroppen) och att stå upp på en spelning till sent på natten. Efter mycket funderingar kring hur jag skulle göra så beslutade jag mig för att gå på spelningen, i min rullstol.

 

Jag måste nog erkänna att jag hade många förutfattade meningar över hur det skulle vara att gå på krogen i rullstol, men jag blev överraskad över vilken genuin omtänksamhet det finns.

När jag väl kom dit med mina två väninnor så frågade vi om det fanns några starka män som kunde lyfta mig och min rullstol uppför trappen. Vakterna informerade mig om att det finns en hiss, men då fick jag panik. Att vara rullstolsburen och ha cellskräck är inte två helt enkla saker att hantera. Men det visade sig inte vara några problem alls, de bar upp mig och rullstolen uppför trappan.

Väl inne på krogen så möttes jag av ett gäng helt underbara människor som ville hjälpa mig med både det ena och det andra. En man frågade om jag ville sitta på hans axlar så att jag kunde få se scenen, en annan servade mig med vatten när det blev varmt i lokalen. Det fanns inga hinder någonstans och jag blev bara så lycklig.

Tack Heaven & hell bar för en av de bästa utekvällarna i mitt liv.

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR