Recension: Din barndom ska aldrig dö

 20130920

Fotograf Anders Berggren

Vardagen står i fokus när regisören Marcus Carlsson från Karlskoga gör film.

Som betraktare erbjuds du en glimt in i ett flertal personers vardag. Du får följas dem i 80 minuter av ilska, sorg, glädje och kärlek.

Text: Gabriel Tjulander Foto: Pressbild

Filmen visar dig en oputsad och naken berättelse som under samma ljus visar att vi är alla, bara människor. Handlingen utspelar sig i ett Sverige i gränslande mellan höst och vinter, vilket får karaktärernas känsloutspel kontrastera skarpt med årstidens kyla och stadens hårda betong. Språket känns väldigt naturligt, regisören har med två norska karaktärer vilket ger filmen ett annat djup än om svenska skulle vara genomgående.

Filmtekniken som används är väldigt intressant, det känns naket och okonstlat, samtidning som klippningen är väldigt hård och tvinga betraktaren att tänka. Regisören beskiver dem som ”små stick”, stick som föder tankar. Det finns inte riktigt någon inledning, utan du kastas ganska brutalt in i karaktärernas värklighet. Och lika Oförberett slutar filmen och fönstret in i den vanliga människans vardag stängs.

Regisören av Din barndom ska aldrig dö, Marcus Carlsson, började studera filmlinje på Molkoms Folkhögskola 2004-2005. Där efter har han studerat på Institutet för högre Tvutbildning under 2006-2008, för att sedan gå vidare till Filmhögskolan i Göteborg 2009-2012. Examen projektet från högskola resulterade i filmen Din barndom ska aldrig dö.
- Jag ville inte att det skulle bli en ”Hollywood produktion” där publiken får allt serverat. Jag vill att man ska får tänka själv, säger Marcus Carlsson.

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR