Många priser till Molkom under årets Filmörnen

 20091004
han_som_tog_hem_allt
Storslam på filmörnen för Stefan Askernäs. Foto: Johan Dahlberg
Kortfilmsfestivalen på Arenan i Biblioteket i Karlstad körde igång även i år . Den stora vinnaren av Filmörnen var Stefan Askernäs med filmen Grattis John. Stefan har tidigare pluggat på Molkoms folkhögskola.

Det är kolsvart i den lilla biosalongen på Arenan i Biblioteket i Karlstad. För att hitta till en ledig plats får man vänta på att det sker något på duken som lyser upp den röda mattan och trappstegen nedåt. Det är som det ska vara på bio. Mysigt och fint och med förväntan i dammet från de blå stolarna som över 500 personer under lördagen suttit i.
Det är blandade kvalitéer och tekniker i filmerna. Från lerfigurer och tecknat till allvarliga svartvita. Standarden varierar men är överlag hög. Det bjuds på komedier, dokumentärer och action. Filmen som vann nästan allt var Grattis John. En kortfilm gjord av Stefan Askernäs som både vann den nya Filmörnen statyetten, tungviktar klassen, bästa manliga huvudroll och även Bästa manus. Det var ironiskt och humoristisk om den möjligen utvecklingsstörda killen John som i sin rullstol blir påtvingad ett bisarrt födelsedagsfirande i ultrafart.
En annan vinnare var filmen Tag plats som är regisserad av Toni Savela. Skådespelet var medryckande och scenerna vackra. För att inte tala om rekvisitan som passade perfekt till 50-tals temat. Tag plats gjorde även att Daniel Johansson fick pris för bästa ljud och att Daniel Andersson fick bästa foto priset.
The french bastard gjord av Blue dudes production tog hem lättviktklassen. En svartvit deckare fylld med låtsas franska och pistolhot.
Anna Tjernström studerande på Molkoms vann mellanviktsklassen med filmen För Maria. Den fick även pris för bästa klipp och originalmusik. Älvsbacka borna Bo Levin och Birgitta Öjersson vann med sin Rufinas långa väntan priset för bästa dokumentärfilm.

Jessica Segerberg

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR