Göran Ragnerstam i Molkomfilm

 20100407
goran_ragnerstam_012_460x345webb
Göran Ragnerstam (th) tillsammans med regissören Erik Järnberg Rååd 
Foto: Anders Pettersson
Göran Ragnerstam, välkänd och Guldbaggebelönad skådespelare, kom till  Molkoms folkhögskola för några dagars inspelning av elevfilmen "Jonny", skriven och regisserad av Erik Järnberg Rååd och producerad av Anna Tjernström. De går bägge andra året på skolans Filmlinje.

 

- Nervöst. Jätteläskigt!, säger Anna om det första mötet. Hon hade ringt och försökt övertala flera skådespelare om att vara med, men Göran Ragnerstam var en av de första hon ringde till.
-Men sedan när vi träffade honom på Karlstads tågstation var allt lugnt, konstaterar Anna.
Filmen, som går under arbetsnamnet "Jonny", regisseras av Hagforsbördige Erik Järnberg Rååd, som också skrivit manus. Och som faktiskt hade Göran Ragnerstam i åtanke redan under manusarbetet. 
-Jag har sett honom i flera filmer och gillat det jag sett, och dessutom var han i rätt ålder.
Hans producent håller med.
- Jag har också sett honom i flera filmer, min favorit är nog "Kopps", och allt kändes rätt.
Det är första gången som Göran besöker Molkoms folkhögskola, men han har passerat förbi i bil och även spelat in en scen i Kjell-Åke Anderssons nyligen visade tevefilm "TV-feber" (2010; efter manus av Molkomsbördige Ulf Malmros och Vasa) på en av ortens bensinmackar. Men några andra värmlandskopplingar kan han inte påminna sig att han har. Innan "Jonny" vill säga... (nåja, han har faktiskt regisserats av Karlstadsfödde Lennart Hjulström i såväl filmen "Rusar i hans famn" (1996) som på Dramaten (i "Standard Selection" 2000 och "Komisk Talang" 2001...).

2009ht-ska1-myrstrand_jonsen_zaza4726_puffzazza
Zaza Myrstrand spelar en svår offerroll i filmen med Göran Ragnerstam. Foto: Mats Dahlman
Göran tillbringade fyra dagar på Molkoms folkhögskola. I första hand upptogs förstås programmet av inspelningen av "Jonny", men han hann också med ett besök på Arenan i Karlstad för att se en föreställning med skådespelartvåorna i "Dödskammaren". Vad gäller inspelningen av "Jonny" så har allt gått bra. Det säger i alla fall såväl regissör som skådespelare (Erik & Göran) när jag frågar dem efter den tredje dagens inspelning... Och även producenten Anna intygar att Göran varit hur bra som helst att ha att göra med.

Med drygt 30 års erfarenhet och cirka 45 filmuppgifter (film, teve, kortfilm) har Göran Ragnerstam mycket att berätta för sina unga och blivande skådespelarkollegor. Zaza Myrstrand, som går första året på Skådespelarlinjen, har i "Jonny" en svår roll som "offer" till den karaktär som spelas av Göran. -Visst var det jättenervöst, men jag kände mig snart lugn". "Han var jättebra att arbeta med och vilken erfarenhet det har varit", berättar Zaza.
Text: Anders Pettersson 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR