Filmpriser till Molkom

 20100621
filmorn_2010_0
                                           Bild: Maria Hagberg-Jangsell
Victor Nyåker, filmlinjen på Molkoms folkhögskola, blev årets vinnare av Filmörnen. Hans vinnande film heter "Vad är jag".
Flera priser gick till Molkomselever. Och inte minst till den mångsidige molkomsprofilen Lennart Svensson för sina birollsinsatser.

Det var den 32:a gången i ordningen som Filmörnen arrangerades. Och publiken strömmade till, trots konkurrens av såväl kungligt bröllop och fotboll. Filmörnen är ett samarrangemang mellan Film i Värmland och Värmlands Filmförbund.
victor_nyaker_0
Foto: Filmörnens hemsida (www.filmornen.se)
Musikvideo
Det mest prestigefyllda priset gick alltså till Victor Nyåker för den fem minuter långa musikvideon "Vad är jag", med gruppen Bara på Låtsas. Juryn, som i år utgjordes av Isabelle Byh (kulturvetarstudent KAU), Per Hilding (filmare från Kristinehamn), Erik Fasth (journalist och en av skaparna bakom Filmörnen) samt Maria Palmestål (filmlärare Broby Grafiska), delade även ut motiveringar bakom priserna och i fallet med "Vad är jag" lyder densamma "Konfetti för själen. Ett potpuri som vi vill se igen och igen och igen. En härlig, rolig film fylld av snygga moves och galna karaktärer. Vi kan inte värja oss. Vi vill se mer!

Laddad thriller
I mellanviktsklassen vann filmen "Johnny" av Erik Järnberg Rååd, klasskamrat med Victor på Filmlinjens andra år. Juryns motivering: En fåordig historia som väver samman ljud och bild till en laddad thriller med äkta skådespel.
Två förstaårselever - Sofia-Linn Karlsson och Rikard Waxin - fick pris för bästa ljud till sin "En ledsen flicka", enligt juryn En ljudbild som förstärker filmens stämning på flera nivåer.

Bästa foto
Pris för bästa foto gick till Douglas Olin (Filmlinjen, åk 1) för sitt foto i såväl svartvitt som färg till klasskamraten Max Vikströms "Conscience", för ett Stämningsfullt och dramatiskt bildspråk som fångar genrens själ, enligt juryn.
Hederspris delades ut, dels till Mikael Bengtson Högman (Skådespelarlinjen, åk 1") för sin insats i "Brev till Kiro". En enastående monolog. En krävande roll som kräver koncentration, spontanitet och inlevelse löd motiveringen.

Mångsidige Lennart Svensson
Men också till Lennart Svensson (f.d. Molkomelev, vikarierande vaktmästare och fullständig mångsysslare -"Mister Molkom") som juryn kallar "En stark statist som likt en kamellont smälter in i alla miljöer."
Dessutom gick Festivalpublikens pris till "Balladen om de olycksaliga" (som också fick pris för bästa musik). Den är regisserad av Emil Ryderup - som för ett år sedan gick ut andra året på Molkoms folkhögskolas Filmlinje.

 

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR