
Sören Resare föreläste om choklad med många bilder.
FOTO: Malin Skoland Jansson
Konditorimästare Sören Resare besökte rötterna i Filipstad idag, lördag. På schemat stod föreläsning om choklad. Men det som lockade mest var provsmakning. Inte mindre än nio chokladbitar och en egengjord pralin fanns uppdukat till varje gäst.
I dag är det dags för "Smaka på Värmland" i Mariebergsskogen i Karlstad. Årets utställare är 76 stycken som bjuder på allt från surdegsbröd och hackkorv till vegetariska soppor och muffins. Ett antal konsthantverkare kommer också att delta.
Det är gratis entré till mässan. Den finansieras i huvudsak av länsstyrelsen, Region Värmland och Karlstads kommun.
Mässans öppettider är 10-17
Anna-Klara Saax

Ouni Quandil bakar pizza
Det är sen fredagseftermiddag. Skol och jobbdagar är på väg mot sitt slut. Med en jämn ström kommer kunderna in på Molkoms Pizzeria för att hämta mat som ska starta upp deras helger.
- När man är hungrig är pizza som bäst, säger Paul Saad, pizzabagare på Molkoms Pizzeria.

En doft av nybakta bullar ger en härlig känsla av trivsamhet, trygghet och gemenskap. I dag är det kanelbullens dag och varannan svensk kommer äta minst en bulle just denna dag.

En semeltårta för kräsna barn eller vuxna.
Ypperlig för nötallergiker då vaniljkräm ersätter mandelmassan.