Pizza i Molkom

 20111007
pizzabagare03
Ouni Quandil bakar pizza
Det är sen fredagseftermiddag. Skol och jobbdagar är på väg mot sitt slut. Med en jämn ström kommer kunderna in på Molkoms Pizzeria för att hämta mat som ska starta upp deras helger.
- När man är hungrig är pizza som bäst, säger Paul Saad, pizzabagare på Molkoms Pizzeria.


Paul Saad säger när vi slår oss ned vid ett fönsterbord att det är ovanligt lugnt för att vara en fredag. Men också att telefonen kan börja ringa när som helst. Utanför gapar uteserveringen tom. Fast solen skiner är det för kallt för att sitta utomhus och äta. Ett äldre par promenerar förbi i varsin färgglad vinterjacka.

Mycket på gång
Tio minuter senare. Paul Saad stoppar in en pizza i ugnen, svarar i telefonen, tar emot en kund och svarar mellan varven utförligt och koncentrerat på frågorna. Han verkar inte vara det minsta stressad över alla bollar som han har i luften samtidigt.


paul
Paul Saad trivs med jobbet i Molkom och tycker att kunderna är väldigt trevliga när de besöker pizzerian

- Jag gillar inte pizza så mycket längre, det var annat förut. Då åt man väl en varje dag, säger Paul Saad och ler.
Pauls bror Rony köpte pizzerian sommaren 2008 och Paul har sedan dess hjälpt sin bror att driva restaurangens verksamhet. Han är 24 år och pluggar sista året till byggnadsingenjör vid Karlstads universitet.

- Jag har alltid varit intresserad av olika byggnader och tittat på hur de ser ut, när man passerar dem och så, förklarar han sitt yrkesval.

Sverige i sju år
Att det blev extrajobb på just en pizzeria är lite av en slump. När Paul tillsammans med sin familj flyttade från Libanon till Sverige för sju år sedan hade hans äldre bror redan varit i landet ett tag och hunnit med att bo på många olika ställen. Paul och familjen bosatte sig i Trollhättan. När storebror fick möjlighet att köpa pizzerian i Molkom jobbade Paul vid sidan av gymnasiet i Uddevalla, ett par mil från Trollhättan.

Bor i Karlstad
En tid efter broderns köp så kom Paul in på universitetet i Karlstad och flyttade dit. Väl på plats i Karlstad tvekade han inte att hjälpa sin bror med pizza-verksamheten. Paul bor i Karlstad och hoppar in när det behövs.

- Vi Libaneser tycker att familjen är väldigt viktig, vi hjälper alltid varandra, säger han.


pizzabagare04
Fredag och fullt upp

För pizzerior runt om i Sverige är söndagar den stora försäljningsdagen. Trötta och bakfulla partymänniskor vill stilla sin hunger. Men Ronys restaurang når andra grupper av människor även på helgerna.
- Vi har inte så många bakfulla kunder faktiskt. Det är många familjer som kommer hit och vi har försökt skapa en bra kundkontakt. Och hade vi haft alkoholtillstånd hade vi kanske inte lockat så många familjer hit, säger Paul.

Men hur är det egentligen att jobba på en pizzeria på nyårsdagen?
- Ja, då är det mycket att göra, säger Paul. Fast jag har inte testat det än. Jag har smitit ifrån det och sagt till brorsan att jag har haft någonting annat att göra, säger han och skrattar.Text: Nils Jönsson
Foto: Therese Hasselkvist
 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR