Familjen lyste upp Karlstadsnatten

 20120929

dsc_9600
Familjen intog Nöjesfabrikens stora scen lördagen den 29/9. 
Foto: Jenny Stjernström / Festivalphoto.net


Efter debutalbumet Det Snurrar I Min Skalle har det bara gått uppåt för Hässleholmaren Johan T. Karlsson. Nu, fem år senare, har han hunnit med att vara förband till Kent, släppt hela fyra studioalbum samt spelat på ett flertal svenska festivaler.

Med sitt nya album Allt På Rött ger han sig ut på en höstturné. Efter spelningen på Putte i Parken den 6 juli kom han tillbaka till Värmland, där han återigen visade var skåpet ska stå för fansen i Karlstad.
Den regniga gårdagskvällen fylldes med härlig synth och strålkastarljus inne på Nöjesfabrikens dansgolv. Det var tomt vid kravallstaketet, då folk mest hängde vid baren och var rädda för att inta dansgolvet. Det var först en timme efter utsatt speltid som golvet kryllade av spända electrohjärtan.

I takt till introlåten It Began In Hässleholm klev Andreas Tilliander (synth) in på scenen och fansen började jubla. Därefter intog Johan T. Karlsson och den nya trummisen Per Nordmark scenen och konserten kunde nu starta på riktigt. Att inledningen med nya Väger Ett Andetag var svag spelade ingen roll då den togs igen av succésingeln Vi Va Dom från samma platta. Inte ett fotpar stod still från introt till outrot, spelningen blev bara bättre och bättre, ingen ville att den skulle ta slut. Efter att ha dansat till klassikerna Huvudet I Sanden och Kom Säger Dom kom favoriten När Planeterna Stannat från Mänskligheten (2010). När debutsingeln Det Snurrar I Min Skalle, som fanns på allas läppar spelades, blev det kaos i publikhavet och högtalarna var nära att sprängas. Precis som det ska vara på en klubbspelning.

Efter ynka 50 minuter hade grabbarna spelat de sista delarna ur den populära Det Var Jag (2010) och publiken hade sjungit sig hesa till refrängen. Besvikelsen blev däremot stor då Familjen inte kom tillbaka till den stora scenen, efter att publiken försökt hurrat in dem igen för en sista låt. I stället tog dem sitt pick och pack för att bege sig till turnéns nästa stopp: Stortorget i Lund den 5 oktober.

Jenny Stjernström

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR