Missa inte Dödskammaren!

 20100315
Recension
Från första minuten fångas jag av den förtätade och lätt obehagliga stämning som skådespelarna skapar i sitt slutna dödsrum. Från början vet de inte varför de är där, men vartefter växer de olika karaktärerna fram och bit läggs till bit.
 
Det som från början liknar en såpa glider finurligt över till något som ingen vill vara med i. Inne i det slutna rummet tvingas de möta sitt förflutna och allt går ut på att en ska dö. Frågan är bara vem?

De instängda, och inte minst publiken, ställs inför svåra etiska och moraliska problem kring våld, sex och fördomar. De eskalerar ju närmare ögonblicket kommer då de måste välja den som ska bort.

De sex skådespelarna gestaltar sina rollfigurer utmärkt. Bitchen Tove spelas övertygande av Amanda Almerén Persson och hennes sång klingar väl. Kroppsspråket lockar publiken till skratt.

Tack vare högt tempo och effektiva dans- och sångnummer som för handlingen framåt blir det ingen svacka under de nittio minuter som föreställningen pågår, utan paus. Det här är en pjäs som knappast någon i publiken går oberörd ifrån.

Det starka manuset har skrivits av dramatikern Anette Skåhlberg och är direkt anpassad för de sex skådespelarna från skådespelarlinjens tvåor på Molkoms folkhögskola. Regi och manusbearbetning står Anna Almroth för.

I rollerna: Livia: Marlene Johnson. Julia: Amanda Spångberg. Dennis: Simon Olsson. Minna: Maja Andersson. Joppe: Eli Cisneros Setterwall. Tove: Amanda Almerén Persson.

Pjäsen går på Arena i Bibliotekshuset i Karlstad
Onsdag 17/3 18.30, torsdag 18/3 9.30 och 13.30 och fredag 10.00
Fritt inträde
 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR