Molkomselever inledde Kulturnatta

 20100917

 

kulturnatta1
Foto: Sandra Philqvist
När Kulturnatta i Karlstad inleddes på fredagskvällen var elever från skådespelarlinjen på plats med sin clownteater.

Med en satirisk ton om valet blandat med klassiskt clowneri lockade de både barn och vuxna till skratt. Fredagen den 16 september var det dags för den åttonde Kulturnatta att gå i stapeln i Karlstad. Det hela startade kl 18 med en dansparad i form av en dansorm ackompanjerad av Kulturskolans blåsare. När dansormen väl hade ringlat sig igenom hela museiparken blev det invigningstal på museitrappan av ungdomskulturstipendiaten Ingeborg Paulsrud.

Clownteater för alla åldrar
Direkt efter talet kunde man ta del av Molkoms Folkhögskolas egna elever ute i museiparken där de ställde upp för en clownteater. Många barn fanns i publiken spända att se vad de roliga clownerna skulle visa upp. Att förställningen handlade om det kommande valet spelade inte så stor roll för de små, de hade kul bara av att se clownerna uppträda. Däremot blev skämten och temat om röstning uppskattat av de vuxna i publiken som skrattade igenkännande.

Späckat schema
På Kulturnatta fanns det något för alla och det var ingen tid på kvällen som blev händelselös. Med ett späckat schema som pågick både i museiparken, Värmlands museum, Stadsbiblioteket, UNO och på Tempelriddaren var det svårt att hinna se allt. Väl att se på alla dessa platser var allt mellan dans, konst, poesi, teater, film och musik blandat med eldshow, grafitti, BMX och stand-up. Helt enkelt fanns det något för alla.

Grafittikonst
Mitt i parken kunde man under kvällen se gafittikonst växa fram på en uppställd vägg. Det var fyra konstnärer som under kvällens lopp tillsammans arbetade fram motiven. Annars i parken fanns ett cirkustält där Teater Mimulus höll till med akrobatik, jonglering, hundar, eld, orientalisk dans och massa, massa mer.
Inne i bibliotekshuset fanns en scen där man kunde avnjuta livemusik i alla dess former och utanför kunde man gå på kultur- och bokbytarkväll anordnat av Karlstads bokcafé.

Badtunna utanför UNO
För den badsugne kunde man bege sig till UNO som utanför hade ställt upp två uppvärmda badtunnor. Med aktiviteter även ute kunde man från tunnorna titta på bland annat elddans.

kulturnatta2
Foto: Sandra Philqvist
Karlstad var denna natt invaderat av ungdomar och kultur gick att finna i varje hörn. Nöjda miner gick att se så långt ögat kan nå när årets Kulturnatta sakta led mot sitt slut.

Text: Anna Nordström

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR