Att ha en värstingdator kan vara kostsamt. En speldator kan nämligen dra lika mycket el som sju kylskåp på ett år. Men det finns sätt att spara pengar.
Text: Anna Gustafson

Molkoms folkhögskola håller i dagarna på med antagningar inför höstens kursstart.
Det kan bli så att skolans internatrum inte räcker till för alla som önskar att bo i Molkom.
Har du/ni möjlighet att hyra ut ett möblerat rum direkt till kursdeltagare om så skulle behövas? Egen dusch/toa och tillgång till kök är nödvändigt för att det ska fungera smidigt.
Terminen sträcker sig från den 22 augusti och fram till och med den 21 december. Vårterminen startar sedan den 9 januari 2012 och avslutningen är den 8 juni.
Hör gärna av dig/er till internatföreståndare Siri Nilsson på telefon 070 - 380 32 31 och berätta om rummet och sätt gärna en prislapp.

Är dagen vacker får vi en fin höst. Laurentiusdagen sägs förutspå både hösten och vintern väder.

Den 10/8 har Lars namnsdag men före 1901 var det Laurentius efter helgonet och martyren med samma namn. Dagen kallas på många håll Larsmäss och på flera platser hålls marknad i anslutning till denna dag.

Förr i tiden brukade man spå väder och förutsättningar för höstsådden på Larsmässdagen. I bondepraktikan står det att om solen skiner klart på Larsmäss 10/8 kan man vänta sig en mild höst, men en sträng och besvärlig vinter.

Med tanke på onsdagens oväder torde vi få en besvärlig höst och en mild vinter.

Karlstad firade förra veckan Per och hade Persmäss. Denna vecka är det Filipstad som uppmärksammar Lars och har Larsmäss.
Eva och Ingvar Larsson från Gislaved vi vill sända en stor bukett rosor till Ingeborg Gräsberg i Lindfors. För fjärde året i rad bjöd hon 13 syskon på middag i Ransäter den 9 juli.

 

mamsiimg_5764Solatassen ger Karlstads hundägare möjlighet till dagisplats åt sina fyrfota vänner. Sedan tidigare finns åtminstone två hunddagis i Karlstad med omnejd men ännu saknas möjligheten i Molkom. MT har pratat med några hundägare om deras syn på saken.
Enligt Magdalena Ribbing som är DN:s expert på vett och etikett skulle det vara opassande att gifta sig i vit frack. Hon understryker att bröllopet är en ceremoni som inte ska göras till en show eller en maskerad - att vit frack skulle vara en utklädsel för till exempel en cirkusartist. 

Ann Westin och Anna-Lotta Hedin är två av dem som drabbades av speciallinjens nedläggning på folkhögskolan. Den utvecklande gemenskapen och grupptillhörigheten som varje dag var en självklarhet för dem båda fick ett tråkigt slut.
- Det är så himla tomt, och jag är här, säger Ann Westin, 38 år
.

oskar_strlmanDet finns ett ställe i Molkom där ungdomar i alla åldrar kan umgås, spela tv-spel och utmana kompisarna i pingis. Det är Molkoms fritidsgård.

I anslutning till Nyeds skola ligger Molkoms fritidsgård. Där har Oskar Strålman fullt upp på eftermiddagarna.

lussekattEmil är nio år och blev trots sin unga ålder korad till årets lussekatt 2007. Han bor i Norum, strax utanför Molkom, som inneboende hos familjen Rangfeldt.

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR