Bra statistik för Nyeds skola

 20110129

 

 
Lars Degeryd är verksamhetschef för Nyeds skola och är mycket glad över att deras långsiktiga arbete med att höja elevernas betyg nu gett resultat.

Under förra året redovisade Nyeds skola i Molkom mycket bra resultat, nästan den bästa skolan i kommunen faktiskt , berättar Per Uppman, skoldirektör på barn- och ungdomsnämnden i Karlstad.

Det var 2009 som det stora trendbrottet kom.
- Det var då vi för första gången redovisade ett bättre resultat än vårt uppsatta mål. Och den trenden har hållit i sig, berättar Lars Degeryd, verksamhetschef för Nyedsskola.
Sedan 2006 har bland annat niornas betyg förbättrats med 20 procent. Lars Degeryd förklarar att detta är resultat av ett långsiktigt arbete som främst gått ut på att få alla elever att förstå varför de läser just de ämnena de läser.
- En elev som får förklarat för sig varför han måste läsa till exempel historia eller tyska tror vi blir mer motiverad att läsa än en elev som inte fått förklarat för sig varför han måste läsa dessa olika ämnen, utan gör det bara för att han måste. Så just målformulering och målförankring är något vi jobbar oerhört mycket med och som vi märker ger resultat, berättar Lars.
Även när det gäller mobbning har skolan uppnått sina mål.
- Vi har en nollvision när det gäller mobbning och den har vi uppnått. I det sammanhanget är det en fördel att vi är en liten skola, då är det lättare att märka om något inte verkar stå rätt till och i så fall ta i det på ett mycket tidigt stadium, menar Lars.

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR