Birgitta underlättar livet för Molkomsbor

 20120925
alt
Onda fötter är bara en av många saker som laserterapi kan bota.
FOTO: DENNIS PAVLOVIC


För sex år sedan botade laserterapi hennes onda höfter. Det gav, minst sagt, mersmak. I dag driver Birgitta Björk, som är uppvuxen mellan Molkom och Skattkärr, egna laserbehandlingar i Molkom och Karlstad. Och hon trivs kanon med sitt jobb.
– Man får vara med om solskenshistorier varje vecka, säger Birgitta.
 
Lider du av hälsporre eller slatter? Eller kanske eksem eller tennisarmbåge? Har du gett upp tanken om att bli bra igen? Fortsätt då att läsa om 45-årige Birgitta Björks historia. För sex år sedan kände Birgitta, som är uppväxt mellan Skattkärr och Molkom, precis så här.
– Jag hade haft ont i höfterna väldigt, väldigt länge. Jag var runt överallt, men ingenting fungerade. Det slukade energi och jag var trött, grinig och deprimerad. Jag orkade varken träna eller röra på mig, berättar Birgitta när vi tar oss en pratstund under Prova Molkom-mässan.

Mitt i alla besvär kom Birgittas mamma med ett nytänkande förslag: ”Prova en laserbehandling”. Birgitta var skeptisk, men valde till slut att följa moderns råd.
– Jag gick fem-sex gånger, men det hände inget. Då tänkte jag ”vad är det här för bluff-behandling?”

Birgitta fick äta upp sina ord – och det med råge. Snart startade nämligen läkningsprocessen och i dag lider hon inte längre av smärtor i höfterna. I dag är hon framför allt ett av laserbehandlingens största fan och driver en egen laserbehandling tillsammans med Karlstadbon Gunilla Näsman. Snacka om kovändning.
– Efter att jag blivit bra började jag grunna på det här och tog reda på saker. Sedan utbildade jag mig till laserterapeut, beskriver Birgitta utvecklingen.

”Brinner för det här”
Birgitta och Gunilla har ett varsitt företag, men har gått ihop under det gemensamma namnet LaserTeamet. De har sin huvudmottagning på Norrstrand i Karlstad. Men sedan april 2011 har de även en mottagning på Stationsgatan 16 i Molkom. Allt för att kunna hjälpa så många människor som möjligt.
– Det är det jag brinner för och det är därför jag jobbar med laser. Det är häftigt när folk äntligen blir av med smärtor och värk.
Hur har det fungerat med mottagningen i Molkom?
– Det har gått jättebra och jag känner mig väl mottagen. Det är många Molkomsbor som tycker att det är skönt att inte behöva åka någonstans för att behandlas.
Hur är intresset från Molkomsborna?
– Antalet kunder varierar. Det kan vara allt från tomt en dag till tio patienter en dag. Men det ökar och överlag är intresset stort.
Känns det extra kul att kunna hjälpa människor på hemmaplan i Molkom?
– Det känns bra att få ha en mottagning i Molkom och det är alltid trevligt om det kommer någon man känner igen. Men alla är välkomna, poängterar Birgitta.

Birgitta berättar att många är osäkra på vad laserterapi egentligen är för något. En förklaring är därför på sin plats:
– Laserbehandling är en behandling där ljuset tar sig in i cellen. I cellen finns det vissa områden som ”vaknar till liv” tack vare lasern och cellen börjar då söka sig till ett normalt och friskt tillstånd. Skillnaden mellan laserljuset och vanligt ljus är att laserljuset är rent och bara innehåller en våglängd. Det är inte värme eller något annat som läker kroppen, utan bara ljuset.

Som inledningen av texten viskar om, och som du kan läsa i faktarutan, kan laserterapi läka många olika åkommor. Den stora frågan är i stället: Vem kan Birgitta hjälpa?
– Tio procent svarar tyvärr inte på behandlingen. Resterande 90 procent svarar på den och går att hjälpa.

Molkomsprofil fick hjälp
På Prova Molkom-mässan testade Molkomsprofilen Danne Helmersson, ideella föreningen Mera Molkoms ordförande, Birgittas laserbehandling. 18 dagar senare berättar han om vad behandlingen hade för effekter på hans onda knä:
– Precis efter behandlingen var all smärta borta. Men på kvällen blev det 15 gånger värre. Jag pratade med Birgitta och hon sa att det var helt naturligt och att jag bara skulle komma på återbesök. Men det har inte blivit av. Kanske är det dags?

Birgitta själv testade alltså många olika metoder för att få ordning på höfterna. Men det var bara laserterapi som hjälpte.
Vad gör din metod bättre än andra?
– Ja du, vilka svåra frågor… Men det är väl för att det är en enkel, smärtfri och riskfri behandling utan biverkningar. Med den här metoden slipper man ju biverkningar från värktabletter och kortison.
Birgitta fortsätter:
– Och att man kan behandla allt från hudproblem till mer i kroppen djupt liggande skador. Har du till exempel en tennisarmbåge så slipper man med den här metoden gå länge med smärta och en eventuell sjukskrivning.

Garanterar resultat
Men det som Birgitta tycker är allra bäst med hennes metod är att den fungerar. Det kan hon garantera.
– En del känner att något händer direkt vid första behandlingen, och för andra kan det ta lite tid innan kroppen börjar svara på behandlingen. Men det fungerar, försäkrar Birgitta.

Som fortsätter med ett par konkreta exempel:
– Man får vara med om solskenshistorier varje vecka. Jag har sett flera år gamla nervskador läka. Jag har också fått fina resultat på PMS/klimakterie-besvär.
- Artros och reumatism kan laserbehandlingen inte bota, men har man till exempel en artros i ett knä så går laserbehandlingen in och startar en självläkningsprocess som gör att inflammationer försvinner och att ödem och svullnader minskar.
Birgitta menar också att man får fart på cirkulationen, vilket gör att ledvätskan blir normal och att smärtan försvinner. Då kan man ta promenader igen och sova utan smärta. Vid en akut skada, som till exempel en stukad fot, kan laserterapi förkorta rehabtiden med 75 procent.
Det låter helt otroligt.
– Det är otroligt, men sant.

Dennis Pavlovic

----------------------------------------

Exempel på vad laserterapi kan bota:
Reumatism
Migrän
Ögon- och öroninflammation
Halsont
Whiplashskada
Halsont
Muskelbristningar
Acne
Brännskador
Allergi
Håravfall

Källa: www.laserteamet.se
 
 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR