Med sikte på en grankvist

 20121007
Idag gick startskottet för den årliga älgjakten i Värmland. Skogarna runt Molkom fylls av entusiastiska jägare och Bengt Sporsén är en utav dem.

När Molkoms tidning når Bengt blickar han tillbaka på en lyckad förstadag. Jaktlaget har sett älg, men skottlägena har inte infunnit sig. Trots detta är Bengt nöjd. Det har varit en fin dag i skogen med tre drev. 
-Älgen ska ha en chans den också, älgjakten ska vara på lika villkor, skrattar han.

Bengt är med i Rudsbergs älgjaktsförening som tillhör Alsters älgjaktsområde. Jaktlaget består av 25 personer, varav sex är kvinnor. Det bästa med älgjakten är den sociala samvaron, man träffar mycket folk och många som flyttat från Molkom återvänder till bygden för att jaga älg. Jaktlagets tilldelning är fyra vuxna djur och fyra kalvar och enligt Bengt så finns det tillräckligt med djur i markerna för att fylla kvoten, det gäller bara att hitta rätt läge. Säkerhet är viktigt inför älgjakten och varje älgjaktpremiär föregås av träningsskytte och skjutprov på bana. Där får jägarna möjlighet att övningsskjuta på både löpande och stillastående älg.

Det var nu ett tag sen Bengt fick sätta den åtråvärda granriskvisten i mössan, den som betyder att jägaren har skjutit en älg.
- Det var 16 år sen sist. Jag tar hellre det säkra före det osäkra, är inte läget helt rätt så skjuter jag inte. När jag sitter på pass är jag mycket avslappnad och njuter, speciellt när det är en fin och solig dag och man sitter där i solen och mår gott, berättar Bengt.

Tidigt i morgon fortsätter jakten för Rudsbergs älgjaktförening. Då ska jaktlaget prova ett annat område än det de jagade på idag. Kanske är det under morgondagens drev som Bengt återigen får pryda sig med en granriskvist. • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR