Molkoms fritidsgård öppet för alla

 20130911

DSC 6118

 "Det finns inga dåliga förslag, alla idéer är välkomna" säger Hasse Ågren om idétävlingen på Molkoms fritidsgård.

Sommaren är slut och dörrarna till Molkoms fritidsgård står öppna. En tävling har precis dragit i gång för att locka ungdomarna till gården. 

– Det brukar vara trögt i början av skolstarten, vi tänkte att tävlingen skulle vara ett sätt att få igång ungdomarna. Få dem att förstå att fritidsgården är här för dem, säger Hasse Ågren.

Text: Linéa Segall Foto: Karin Jonsson

 

Hasse har jobbat på fritidsgården i tre år och brinner för barnen och verksamheten. Han berättar att idén till tävlingen kom till genom att pedagogerna på gården ville få ungdomarna att vakna till. Han säger att det kan vara svårt ibland att få ungdomarna att säga vad de tycker. De flesta rycker på axlarna och säger att de är nöjda som de är. Hasse vill gärna att de kommer med förslag.

– Bara något som en väggdekoration eller om de vill ha blommor kan liva upp. Det är fräscha lokaler men ändå tycker jag att det är lite för mycket skolkänsla över det, vi vill att det ska kännas hemtrevligt för ungdomarna, säger Hasse.

Finns inga dåliga förslag

På gården finns redan pingis och biljardbord. Det finns även ett musikrum och film rum men Hasse tycker att det är något mer som saknas. Priset som utlovas är ännu inte bestämt, alla förslag är välkomna.
– 
Vi tittar på alla förslag vi får in. Vi vill få in så många som möjligt. Det finns inga dåliga förslag, förklarar Hasse.

Mycket på gång i höst

Fritidsgården i Molkom samarbetar ofta med Nyedsskolan. De arbetar gemensamt mot mobbning och Fiskegruppen, som är ett tillvalsämne, är det fritidsgården som har hand om. I höst vankas det alltifrån disko till en musikdag där ett band kommer att spela i musiksalen. Hasse hoppas på att öka musikintresset bland ungdomarna och att det ska bidra till att fler söker sig till gården.

DSC 6092

 Fritidsgården i Molkom är till för alla mellan tolv och nitton år.

DSC 6119

 

Hampus Enfman, Filip Bjurbäck och Martin Karlsson tycker att fritidsgården är grym med många kompisar och roliga saker att göra. 

 

 

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR