Älvsbacka bibliotek hotas av nedläggning

 20090121
marinaelmanyNär tuffare ekonomiska tider tvingar Karlstads kommun till besparingar drabbas även Kultur- och fritidsförvaltningen. Som för andra liknande verksamheter inom förvaltningens ramar kan besparingarna leda till nedläggning av Älvsbacka bibliotek.
 
- Det är för jävligt! När jag flyttade hit i början på 90-talet fanns det kommunala verksamheter lite här och var. Men nu om biblioteket stängs är sanden det enda de kör upp till oss, säger Marina Johansson, vikarierande bibliotekarie på sockenbiblioteket i Älvsbacka.

Sedan 1958 har sockenstugan i Älvsbacka tjänat som bibliotek. Låntagarna har drygt 1000 titlar att välja mellan och bibliotekarien åker gärna ut med böcker till de som själva har svårt att ta sig till biblioteket.
- Den kostnad det kostar kommunen att driva biblioteket kan inte vara stor. Vi betalar skatt som alla andra och då ska vi också ha ett bibliotek! Och om de lägger ner Älvsbacka bibliotek så måste biblioteket i Molkom få mera pengar för att köra ut böckerna till de gamla i Älvsbacka. Vad kostar inte det?, säger Marina Johansson.

Tjänsteskrivelsen som presenteras av Pär Nyberg, administrativ chef för kultur- och fritidsförvalningen, visar att nya ekonomiska förutsättningar innebär sänkta ambitionskrav för hela förvaltningens arbete. Utöver förslaget till nedläggning av Älvsbacka bibliotek, kan även Våxnäs biblioteket drabbas.


ELMA PASALIC GÖRANSSON
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR