Sara Arámbula skapar mysiga fikakvällar med sin nya turné. Foto: Sophia Jiglind Sara Arámbula skapar mysiga fikakvällar med sin nya turné. Foto: Sophia Jiglind

En mästare på berättelser

 20150918

Det bjöds på berättarkväll i sockenstugan i Älvsbacka under torsdagskvällen. Sara Arámbula var på besök med sin show "Sju sorters berättelser till kaffet". Publiken bjöds på inte mindre än nio olika sorters kakor, te och självfallet – kaffe.

 Text: Sophia Jiglind

Sara Arámbula jobbar som professionell berättare sedan tio år tillbaka. Mestadels showar hon i Skåne och Danmark men för tillfället turnerar hon runt i Sverige med stopp i Värmland, Östergötland, Stockholmsområdet och så - Älvsbacka.

- Det var verkligen mysigt här, vilket jobb arrangörerna har gjort. Jag jobbade som apotekare förut men har alltid gillat berättelser och på den vägen är det. Nästa år har jag tioårsjubileum, då kanske man skulle passa på att inrikta sig på lite historier från tiden på apoteken, sju sorters piller kanske, skrattar Sara.

Under kvällen varvades egenupplevda historier med mordfall och gåtfulla händelser från förr. En tant Ingas mysiga fikastunder där Sara efter 30 år lyckades börjar dricka kaffe byttes mot stenhårda skorpor hos en äldre herre hon hjälpte stapla ved.

- Föreställningen innehåller allt från ond bråd död till värme och kärlek. Det är riktigt kul att det är fullsatt i dag, en bra blandning på allt från unga till gamla, det skildrar ju blandningen på mina berättelser, säger Sara.

 Näst på tur står två shower till i Värmland innan det bär hem till Skåne igen för mästaren i berättelser.

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR