Peter "bryter isen"

 20100909
karins_artikel_i_publik
Valet 2010
"Vad vill ditt parti göra för hemlösa?" - så löd den första frågan som ställdes under fredagens fullsatta politikerdebatt på Molkoms folkhögskola. Bakom frågan stod Peter Blom, 43 år, från Molkom som tycker det är jättebra att skolan anordnade en debatt inför valet.

Politikerdebatten var enligt Peter ganska bred med en bra blandning av frågor, även om några ibland bara besvarades medelmåttigt. Han tyckte att stämningen var något spänd och att det var tydligt att det fanns två delade läger. Piratpartiet var enligt Peter det partiet som levererade minst och hade ståndpunkt i minst antal frågor. Annars tycker han debatten höll en jämn nivå och flöt på bra, förutom att pausen mitt i var aningen för lång.

Peter tycker att vissa av de deltagande politikerna visade tecken på osäkerhet, men att partiet han kommer rösta på skötte sig bra.
peter_blom_vnsterpartiet_005- Det kändes tråkigt när de läste färdigskrivet material. Det är bättre när de talar direkt ur hjärtat.
Enligt Peter togs det upp för lite ideologiska frågor och att det ibland blev lite för brett. Han ändrade inte uppfattning i någon fråga efter att ha lyssnat på debatten men känner besvikelse över att Sverigedemokraterna inte dök upp trots inbjudan.

Peter Blom var delaktig i debatten som den första i den fullsatta lokalen att ställa en egen fråga till politikerna. Det var en kort och koncist fråga om de hemlösas situation till samtliga partier, som alla gav konkreta svar. Han hade gärna sett att det fanns mer tid för publiken att ställa frågor eftersom det är just de frågorna som speglar befolkningen, framför allt framtiden hos alla unga.
-Det var synd att det inte annonserades mer, säger Peter.


Text: Karin Löfberg
Foto: Piaree Brolinson, Mariann Berggren

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR