Bruhn bäst mot rödgrönt motstånd

 20100910
Av de olika representanterna som närvarade var det några som stod ut mer än andra. David Bruhn (KD) skötte sig bäst på högersidan. Något otippat, då han under tisdagens politikercafé mest höll med Centerpartiet. Han stod för dagens mest nyanserade åsikter, och tack vare hans blocköverskridande åsikter känns Bruhn mest mångfacetterad och ärlig.

Alliansens övriga representanter, Marie Wickberg (C), Carl Ander (M) och Patricia Henriksson (FP) hade det tufft på förmiddagen. Publiken i folkhögskolans samlingssal var aningen vänstervriden, och många var konsekventa med att enbart applådera de rödgrönas anföranden och svar, och inte alliansens. Sämst lyckades dock Carl Ander (M). På frågan om vilka som kommer att förlora på respektive partis politik svarade Ander "De rödgröna, eftersom vi är det bästa partiet." Ett ungdomligt och omoget svar, som fick många i publiken att sucka högt. Även uttalanden om att "kärnkraft är miljövänligt" och insinuationer om att det är inom kärnkraften jobben finns, fick det rödgröna blocket och många i publiken att haja till ordentligt.

Folkpartiet Liberalernas representant Patricia Henriksson hade sällan några direkta svar att ge. När en ur publiken undrar vilka som förlorar på att rösta på FP skulle hon ta hem frågan och tänka på den. I sitt slutanförande om varför man som medborgare ska lägga sin röst på Folkpartiet gjorde hon sitt bästa genom att läsa innantill från Folkpartiets partiprogram, och kändes enligt många "ganska grön" i sin roll.

Centerns Marie Wickberg höll en något lägre nivå än under tisdagens politikercafé, och hävdade vid ett tillfälle att Vänsterpartiets syn på sex timmars arbetsdag var en "kommunistisk utopi". Jonas Kårlin (V) uppfattade detta som ett personligt påhopp ("Jag har blivit kallad kommunist!") och krävde en replik.

Övriga medlemmar på vänsterblocket talade mest om solidaritet och jobb. Vi har hört det förut. Martin Oscarsson (MP) var dock roligast att lyssna på, tack vare sin karisma och sin utstrålning. Han talade högt, tydligt och sakligt, och inte sällan gestikulerade han vilt under sina motståndares tal.

Piratpartiet hade en representant på scenen, Magnus Berglund, som med sitt parti väl ändå får ses som en typ av joker både i valet och i debatten. Han bidrog som en skön motpol till de andra partierna, och hans åsikter kring fildelning och personlig integritet är något som borde lyftas fram bland de andra partierna, som i vanlig ordning använder det gamla klassiska valfläsket. Berglund drog ned många skratt bland besökarna, bland annat på frågan om vilka som förlorar på att rösta PP; " Skivbolagsdirektörer och advokater inom marknadsrätt".


Text: Simon Strinnholm

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR