Nytt kommunalråd från Molkom

 20101021
henrik_lander1
Som nytt kommunalråd är Henrik Lander (C) väldigt nöjd med situationen. Att jobba med Miljöpartiet tror han inte kommer bli några problem. Han vill inte avslöja för mycket om sitt kommande arbete, men säger dock att han kommer att jobba med ytterområden.

Henrik Lander (C) från Molkom är tack vare maktskiftet ett av de nya kommunalråden. Det är ett halvtidsråd som Lander blir men han är ändå i tanken att han vill jobba med politiken på heltid. Han är väldigt positiv till det nya styret och samarbetet med Miljöpartiet.
- Det är lite nervöst och spännande men annars känns det bra. Vi står Miljöpartiet nära i många av de frågor vi driver, bland annat bättre mat åt äldre och bättre kollektivtrafik.
Samtidigt ser Lander ändå att det är ett helt nytt parti att lära känna och tycker att bara det kan vara en process. I sammanslagningen har det ännu inte varit några problem då de har varit överens om alla de punkter de gått ihop om.

Arbeta med ytterområden
Vad hans nya arbetsuppgifter kommer att innebära vill han inte avslöja än men han säger ändå att det är ytterområden han kommer att jobba med. När det kommer till molkomsfrågor säger han att det inte hunnits tagits upp så mycket ännu men att det ändå finns möjligheter.
- Det finns mycket att göra för Molkom. Framförallt för kollektivtrafiken och för seniorboenden.

Vill göra centrum attraktivt
Men det är inte bara landsbygd som Lander vill ha fokus på utan även centrum i Karlstad. Centrum är viktigt just nu och han anser att det måste vågas satsas mer där. Målet är att göra centrum mer attraktivt så att det finns andra som bygger och driver det. I nuläget finns det alldeles för många lokaler och tomter inne i centrum som det skulle kunna göras något med. Bland annat i Arkaden och i Duvanhuset.

Tror på nöjda väljare
Att partiets väljare skulle vara besvikna på den nya hopslagningen tror inte Lander. Han tror att de flesta är mycket nöjda då många av de tunga valfrågor som partiet hade finns med i förslaget. Att det är nu det gäller att göra ett bra jobb inser han. Framförallt då de är ett nytt styre som har fyra år på sig att visa vad de går för.
- Det handlar om att göra ett bra jobb. Dels att gå igenom de punkter som vi gick till val med och dels att vara lyhörd.

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR