Liten ökning av våldsbrott

 20150127

År 2014 har antalet våldsbrott i Molkom ökat lite jämfört med föregående år. Johan Ekstam, lokal områdeschef för polisen i Värmland, tror att det kan bero på att Molkom ligger på landsbygden. 

Text: Almir Cancarevic

 

– I de flesta fallen av våldsbrott som har begåtts i Molkom så är offret och gärningsmannen bekanta eller att man är i nära relation. Det brukar oftast vara så att de har tjafsat och att det sedan leder till bråk, säger han.

Johan konstaterar att han tror att alkohol kan vara en ingrediens i de flesta fallen.

– Jag tror också att det handlar om berusning, att det helt enkelt är alkohol som är i bilden. De flesta fallen är på tidiga morgnar och sena kvällar.

Polispatrull i Molkom

Trots en väldigt liten ökning så vill de vara på den säkra sidan. Polispatrullerna ska vara närvarande vid tre tillfällen under dygnet. Anmälningarna som kommer fram till polisen brukar oftast komma när polispatrullerna är där.

– Vi försöker närvara i Molkom under dygnet. Det finns tre pass, så det är tre polispatruller i Molkom, både centralt och ute vid glesbygden. Då ska de åka och kolla på trafiken, genomföra någon slags kontroll och kolla läget om det skulle hända något.