Temadag på Molkoms Folkhögskola

 20151105

På onsdag den 11 november är det temadag med inriktning på kemikalier på Molkoms folkhögskola med en föreläsning av Anna Froster och olika praktiska stationer.
Text: David Holst

Dagen går ut på att undervisa om vardagskemikalier och hur de påverkar vår hälsa. Författaren Anna Froster som skrivit boken Den flamsäkra katten kommer och föreläser om vardagskemikalier.

- När jag började komma in i kemikalievärlden var jag rädd för allting. Men i efterhand har jag lärt mig vad som är farligt. Det man kan förvänta sig av min föreläsning är att få veta mer om vilka kemikalier man ska se upp med hemma och vilka som är farligast, säger Anna Froster.

Utöver föreläsningen komma det finnas stationer att besöka där det går att lära sig mer om vardagskemikalier i till exempel: köket, badrummet och vardagsrummet. Det kommer också finnas möjlighet att med hjälp av en mobilapp, scanna av hår- och hudvårdsprodukter för att se hur mycket kemikalier det finns. Det är också möjligt att ta med sig egna produkter och scanna. Allmänheten är välkommen från klockan 18.30 och föreläsningen startar 19.00.