Pizzapriserna stiger

 20160202

Enligt internetsidan Onlinepizza.se så ökar priserna på pizza runt om i landet. Detta märks också av i Molkom. Molkoms pizzerias ägare Roney Saad, säger att priserna har ökat markant sen han tog över pizzerian 2008.

Text och foto: Christian Hulgren


– Räkorna kostar t.ex. numera dubbelt så mycket som det gjorde innan, säger han.
Andra varor vilket också har ökat är priset på ost, vilket förut låg på 35 kronor per förpackning, har nu dubblerats till 70 kronor. Allt på pizzerian har blivit dyrare. Roney har i snitt fått lägga till ungefär fem till tio kronor till ursprungspriset ända sedan han började.

 Det är företaget Onlinepizza som har tittat på nästan 900 pizzeriors prissättning både i och utanför deras koncept. I genomsnitt har priserna på pizza ökat med 3,7 procent under 2015 jämfört med 2014. Men trots ökningen så är pizzan relativt billig i Molkom, i alla fall om man ska se till hur mycket en Vesuvio kostar. På Molkoms pizzeria kostar den 60 kronor medans riksgenomsnittet är cirka 67 kronor. Molkoms Tidning har även försökt nå pizzerian Lilla Huset, men de har avböjt att medverka.

Stellan Fransson som varit kund på Molkoms pizzeria under en lång period har bara märkt av smärre skillnader sedan han började äta där.
– På sätt och vis så tycker jag det är lite störande att priserna har ökat här. Men om jag ska vara ärlig så ökar priserna överallt, så jag tycker väl att det är helt okej totalt sett, säger han.

När det gäller priserna på pizzorna så har Roney Saad inga planer på att ändra priserna mer än han redan gjort.
– Det ser bra ut just nu, jag tänker hålla denna nivå i ungefär fem år till, säger han.