”Det är tråkigt att behöva lämna” Foto: David Holst Almqvist

”Det är tråkigt att behöva lämna”

 20160210

Reaktionerna är blandade hos de boende. 17-åriga Amir Seid är en av de som tvingas säga hejdå till Ängsbacka.
– Det har varit en bra tid här. Alla har varit väldigt trevliga och tagit hand om oss så det är lite jobbigt, säger han.

Text: Jonas Griberg

Det var för en vecka sedan som flyktingarna på Ängsbacka fick beskedet om att de måste flytta. Ett besked som mottogs med sorg och vemod bland de boende. Amir Seid som kom till Sverige ensam från Eritrea fick från början ett gott intryck av sin nya hemort.
– Jag gillar Molkom. Det är fint här och jag har fått många nya vänner som jag umgås med. Jag vet inte riktigt vart vi ska ta vägen nu men det kommer säkert bli bra, säger Amir.

Han tog sig till Malmö via Grekland för några månader sedan. Sedan en tid tillbaka har Amir fått klara sig själv då hans familj omkommit. Tiden på Ängsbacka har varit en av de roligaste i Amirs liv och han tycker på sätt och vis att det kanske kan bli spännande att få upptäcka andra delar av Sverige.
– Det är första gången jag är i Sverige. Jag gillar landet och människorna här. Jag känner bara till Malmö, Karlstad och Stockholm men tror nog att alla städer i Sverige är fina. Det spelar nog ingen roll vart vi hamnar.

Vad var din första tanke när ni fick beskedet?
– Jag vet inte riktigt vad jag tänkte. Det är tråkigt att behöva lämna när jag trivdes så bra.