Polispatruller knackade dörr och förhörde ett 40-tal människor under natten. Polispatruller knackade dörr och förhörde ett 40-tal människor under natten. Foto: Christoffer Tuulik

Webb-TV från centrala Filipstad.

60-åring knivmördad i Filipstad

 20160212

UPPDATERAD (12/2, kl: 14:58): En äldre man knivmördades på öppen gata i centrala Filipstad under torsdagskvällen. Polisen larmades till Kungsgatan vid 21:30-tiden. MT har webb-tv från platsen. 

Text, foto och rörligt: Christoffer Tuulik 

Offret är i 60-årsåldern, enligt polisens förundersökningsledare Anders Forsman som i övrigt är förtegen kring utredningen. 
Flera polispatruller sattes in i natt, dörrknackning har genomförts och flera förhör har hållits med bland annat vittnen.

Värmlandspolisens vakthavande befäl lade även han locket på om händelsen under natten till fredagen. 
- En 60-årig man anträffades död och hade kroppsskador som gör att vi inledde en förundersökning gällande mord. I övrigt vill jag inte kommentera, säger vakthavande Ronny Brattström till MT vid 01:30-tiden. 

Räddningstjänst larmades till platsen vid 21.30-tiden i går kväll. Brottsplatsen spärrades av och en teknisk undersökning genomfördes. Vid 15-tiden under fredagseftermiddagen hade ännu ingen gripits för dådet.