Nya uppgifter om Filipstadsmordet

 20160212

Mordoffret ska ha pratat med ett par på Stora torget i Filipstad en kvart före mordet. De uppgifterna framkom i ett pressmeddelande från Värmlandspolisen vid 16-tiden på fredagseftermiddagen. 

Text och foto: Christoffer Tuulik


Enligt uppgift till Aftonbladet höggs brottsoffret, en 60-årig man, ett 20-tal gånger. Huggen uppges ha träffat olika delar av kroppen. Natttens mord på Bronellgatan i Filipstad har gjort Värmlandspolisen mycket förtegna. 

I ett pressmeddelande vid 16-tiden under fredagen kom nya uppgifter fram. Enligt polisen ska mordoffret ha pratat med ett par, en man och en kvinna, på Stora torget i Filipstad en kvart före mordet. Kvinnan lämnade dock paret och avek från torget efter en stund. Den 60-årige mannen som en kvart senare hittas mördad på Bronellgatan stod kvar med mannen på torget. Enligt pressmeddelandet ska det förefalla att mannen och mordoffret kände varandra. Mannen som offret pratade med på Stora torget och föreföll vara känd med beskrivs enligt följande: Man, 35-40 år, och ca 170 cm lång. 

Har du gjort några iaktagleser?
Mordutredningen är mycket angelägen om att komma i kontakt med mannen som offret pratade med på torget. Kontakt sker lämpligen genom att ringa 11414 och begära att få komma i kontakt med krimjouren i Värmland. Även i övrigt är den som kan ha uppgift om vem mannen är välkommen att kontakta krimjouren.