Kajsa passar på att njuta av en skidsemester innan hon tar över som ordförande. Kajsa passar på att njuta av en skidsemester innan hon tar över som ordförande. Foto: Privat

Fageråsen vill bli samlingspunkt

 20160216

Efter 25 år tackades den tidigare ordföranden Lisbeth Svensson av på Fageråsens bygdegårdsförening årsmöte i söndags. Hon ersätts av Kajsa Forsberg som vill locka fler till gården.
– Alla är jättevälkomna, säger hon.

 

Text: Villegas Petterson


 

Kajsa Forsberg flyttade till Molkom 2010 och har sedan 2011 varit med i styrelsen för bygdegårdsföreningen. Hon kom in som ersättare först och har under 2015 varit sekreterare och ser nu fram emot att ta över ordförandeposten.
– Det känns jätteroligt. Det är en fin gård så det är kul, säger hon.
Hon tycker att Lisbeth har gjort ett utmärkt jobb under sina 25 år.
– Hon har gjort ett fantastiskt jobb, hon har hjärtat här.

När MT ringer upp henne befinner hon sig i Klövsjö på skidresa med familjen. Hon missade därför årsmötet men hon har klart vad hon vill göra för att driva gården framåt.
– Det är att det ska vara en naturlig samlingspunkt och sprida att det finns en sådan fin lokal att hyra lokalt, säger hon.

I dagsläget har föreningen cirka 90 medlemmar. Hon har en förhoppning att medlemsantalet ska öka och att fler ska välja att ha sina tillställningar där.
– Vi behöver tala om hur fin lokal vi har och göra reklam. Folk kan hyra vår lokal både till bröllop och kalas.
Utöver uthyrning av lokal så arrangerar gården även ett flertal aktiviteter som spökvandring och teaterföreställningar. På sportlovet håller de sportlovskul för barn med bland annat ponnyridning.

Just nu har de ett förslag att bygga en uteplats för att göra det attraktivare att hyra.
– Där ska man kunna grilla på sommaren, säger Kajsa.
Lisbeth Svensson blir efter sin avgång hedersmedlem i föreningen och tycker att Kajsa är rätt person att ta över.
– Det är jättebra. Hon är en trevlig och duktig tjej med mycket inspiration, säger hon