Foto: Jonas Griberg Foto: Jonas Griberg

Fitnesscampen har gått i mål

 20160224

I maj 2015 var hon en av deltagarna i 24 Fitclub i Molkom. Ett träningsupplägg där de medverkande tränar Tabata två gånger i veckan. Nu är Sandra Jonsson en av coacherna som engagerar sig i människors hälsa.
– Jag började själv för att jag ville gå ner i vikt. Nu vill jag coacha andra till att nå deras mål, säger hon.

Text: Jonas Griberg


Susanne Håkansson heter kvinnan som startade upp konceptet i Molkom förra året. Konceptet finns runt hela världen men bara på fyra stycken platser i Värmland. Filipstad, Skattkärr, Karlstad och Molkom. Det var därifrån Sandra Jonsson hämtade sin inspiration och glädjen att se andra människor lyckas är en drivande faktor för henne.

– Jag tycker det är jättekul att coacha andra och får se hur de lyckas nå resultat. Eftersom jag själv varit med så vet jag att det funkar. Vi fokuserar 80 procent på näring och 20 procent på träning och att man har 100 procent attityd. För det är då man ser resultat, säger hon.

Sandra Jonsson började som träningscoach i oktober förra året och har med två andra coacher avslutat ett månadslångt träningscamp som man döpt till 24 fitcamp. Under fyra veckor har deltagarna fått tänja sina gränser med hårda pass och fystester för att få ut maximalt av sin träning. Igår avverkades sista träningspasset och på torsdag vankas det prisutdelning till de som utvecklats mest.

– Alla har olika mål med träningen och vi anpassar oss till varje individ så att den personen får de resultatet han eller hon önskar, berättar Sandra.

Vilka är det främst som söker sig till träningen?

– Det är allt från ungdomar till pensionärer. Vi brukar vara 7-15 deltagare där könsfördelningen är delat på ungefär hälften.

En av deltagarna som tog sig ann utmaningen var 22-åriga Molkomstjejen Ann-Marie Andreozzi .

– Jag valde att gå med för att min kondition inte var så bra. Efter första träningspasset fastnade jag direkt och ville fortsätta. Jag kände mig mycket piggare efter ett tag och orkade göra mer saker med min kropp. Innan orkade jag knapp gå till skolan.
Nu har jag gått ner nästan tio kilo under den här perioden, säger hon med ett brett leende.

Skulle även du kunna tänka dig att sadla om till coach i framtiden?

– Ja, varför inte? Det skulle jag nog kunna tänka mig att göra, man ska aldrig säga aldrig. Jag får en kick av att träna så det är bara att fortsätta.