Fortsatt kampanj för trygghetsboende i Molkom

 20161114

PRO Nyed har länge försökt få Karlstad kommun att bygga ett trygghetsboende men gång på gång har projektet lagts ner. Nu har frågan väckts till liv igen.

Redan för tio år sedan kom det första förslaget om ett boende för äldre upp. Efter det påbörjade Peab arbetet 2014 och avslutade det samma år för att ekonomin inte räckte till. Även KBAB tog över men insåg samma sak som Peab. Nu har förslaget kommit upp igen.

Den tredje november skrev PRO Nyed in till kommunstyrelsen ännu en gång och undrade när trygghetsboendet kan börja byggas.

- Vi vill ha ett ordentligt svar på varför det inte byggs ett trygghetsboende i Molkom när underlagen finns, säger Lisbeth Svensson, sekreterare på PRO Nyed.

I fredags kom kommunen med svaret där de hävdar att de står inför ett olösligt dilemma när det gäller byggnationen av trygghetsboendet. De menar att de i många år har försökt att hitta lösningar, men problemet med lönsamhet i projektet gör att det inte går att hitta en lösning. Byggföretagen anser nämligen att det kostar för mycket och kommunen menar i sitt svar att de inte kan resonera annorlunda än en privat aktör. Något som Lisbeth Svensson tycker är tråkigt:

- Jag blir ledsen för att det inte funkar att bygga det, det finns underlag för det verkligen.

Mer om detta kan ni läsa i Molkoms papperstidning som kommer ut i december.

Text: Eric Forsberg