Anders Höjds kunder har varit mer oroliga över att värmländska varor ska försvinna. Anders Höjds kunder har varit mer oroliga över att värmländska varor ska försvinna. Foto: Jiyan Behrozy

Matbutiken står stadigt kvar

 20170120

Trots beskedet om neddragning på Konsum Värmlands verksamhet, finns det ingen anledning för Molkomsborna att oroa sig över stängning av Coop-butiken. Tvärtom går det riktigt bra för matbutiken i Molkom.

- Det har inte varit något snack över huvud taget om att lägga ner den lokala matbutiken i Molkom, säger Klas Olsson, kommunikationschef på Konsum Värmland.

Den 12 januari meddelades 200 medarbetare på Konsum Värmland om varsel. Olönsamhet i verksamheten sedan fem år tillbaka, var anledningen till att Konsum Värmlands ledningsgrupp, styrelse och förvaltningsrådet tog beslutet.
Chark och bageri läggs ner, sidoverksamheter försvinner och två butiker stängs.
Flera medarbetare uttrycker sorg om förlorat arbete i bageriet och charken, men Coop i Molkom drabbas inte av de drastiska neddragningarna.
Varken personal eller kunder behöver bekymra sig över att butiken i kransorten till Karlstad ska stänga.

Två butiker stängs

- Coop i Molkom är den bästa i hela Värmland, säger kunden Stefan Karlsson från Älvsbacka med ett brett leende.

Flera har uttryckt sin oro över att värmländska produkter kommer att försvinna från Konsums lokalvarusortiment. De värmländska korvarna är en av varorna som kunder oroat sig över. Man har uttryckt det på Facebook, och även i Coop butiken i Molkom. Butikschefen Anders Höjd har fått många frågor från kunder om lokalvaror kommer att vara kvar.

- Det är ingen som varit orolig för att butiken ska stänga, men däremot har många frågat vad som kommer hända med hackkorven, falukorven och annat som produceras i Värmland, säger Anders Höjd.

Knappt märkbart

Vidare berättar Klas Olsson för Molkoms Tidning att kunderna inte kommer märka någon skillnad av beslutet som tagits. Det som kommer förändras är att lokalvarorna inte längre kommer produceras i Konsums Värmlands egen charkuteri.

- Det som kommer hända nu, är att de lokala aktörerna får i uppdrag av oss att producera varorna, det kommer bara inte ske i vår regi. Värmländska korvar kommer finnas kvar, även övriga varor i lokalvarusortimentet. säger Klas Olsson.

 Text: Jiyan Behrozy