Det är inte hygieniskt med hundbajs på vägarna, säger Alexandra Andersson. Det är inte hygieniskt med hundbajs på vägarna, säger Alexandra Andersson.

Hundägare har fått nog

 20170204

 Grannarna Agnetha Höijer och Alexandra Andersson har fått nog av hundskit på gångvägarna. De vill ha en rastgård närmare så även folk utan bil kan ta sig dit.

 — Det är svårt att plocka upp sin egen hundskit när vägen ligger full av andras. Det är både äckligt och luktar skit, säger Alexandra Andersson, 15 år, studerande från Molkom.

— På gångvägen ligger det fullt med skit efter stora hundar, säger Agnetha Höijer 58 år, sjukpensionär från Molkom och pekar på flera högar som ligger längst gångvägen.

Det har även tidigare varit problem med personer som inte plockar upp efter sina hundar inne på Molkoms hundrastgård.

— Jag tycker inte det är något större problem, säger Kristina Staaf Liljegren, sekreterare på Molkoms Hundklubb.

Rastgården överklagades
Molkoms rastgård byggdes för pengar som Molkoms hundklubb sökte genom Leader närheten, som är en del av landsbygdsprogrammet i EU. Det var en tanke att rastgården skulle byggas vid Molkoms IP men efter överklagan byggdes den vid Blombacka Idrottsplats i Lindfors.

—Vi har en jämn ström av besökare . Det kommer även folk utifrån grannkommunerna på besök, säger Kristina Staaf Liljegren.

Ostört läge
Hundklubben ligger ostört nära skogen.

— Det är en tanke att den ska ligga ostört så ingen stör sig, säger Kristina Staaf Liljegren

— Folk utan bil har svårt att komma dit och sedan är inte vägen plogad vintertid, säger Agnetha Höijer.

Hon har själv fyra hundar men är alltid noga och plocka upp efter dem.

 Text: Anna Hernström