Fotspår i snön hjälpte polisen Foto: Lars Hedelin

Fotspår i snön hjälpte polisen

 20170210

Natten till söndagen, greps två misstänkta gärningsmän för inbrott på QStar-macken i Molkom. De båda männen var påverkade av narkotika när brottet ägde rum. Snus, choklad och tobak stals från bensinstationen.


Polisen följde spåren i snön och kunde två timmar senare hitta männen hos en person bosatt i Molkom. En privatperson lämnade tips till polisen om var de misstänkta gärningsmännen kunde tänkas befinna sig.

Bor inte i Molkom
- Båda gärningsmännen är kända hos polisen sen tidigare, men ingen av dem är bosatta i Molkom, säger kriminalinspektör Karin Eriksson, polisen i Värmland.
Åklagaren valde att släppa dem. En förundersökning pågår. Foton och annat material från den tekniska undersökningen från brottsplatsen har skickats till NFC i Linköping. NFC:s uppdrag är att utföra undersökningar i brottsmål åt rättsväsendets myndigheter. Polisen i Värmland beräknar få svar om cirka sex veckor, först då kan man binda de misstänkta förövarna till brottet.

Bortplockad fönsterruta
Efter händelsen har verksamheten på bensinstationen fortsatt som vanligt. Men ägaren inväntar svar från glasmästaren, som ska sätta ett pris på vad det kostar att laga fönsterrutan. Den plockades bort av gärningsmännen vid brottet.
- Vi har bara jobbat på som vanligt efter det som hände, det gör vi alltid, säger Göran Andersson, personal på bensinstationen.

Text: Jiyan Behrozy