Skriv ut sidan

Nyedshov tog inte chansen

 20120909
En seger i lagets sista match för säsongen skulle ha säkrat seriesegern och avancemanget till division 6. Men IFK Heden-IF Nyedshov slutade 2-2, vilket innebär att Nyedshov nu måste vänta 13 dagar för att få veta om man slutar etta eller tvåa i serien.
 Visst hade det varit skönt att ha det klart, säger Nyedshovs tränare Per-Olof Eriksson.


Tack vare en imponerande säsong, med 43 poäng och förkrossande 65-17 i målskillnad på 17 matcher, hade Molkomslaget Nyedshov i går chansen att säkra seriesegern och en plats i division 6 nästa säsong. En chans som laget misslyckades att ta. Toppmatchen borta mot serietrean Heden slutade nämligen 2-2 (0-1), efter mål av Tim Jansson (1-0) och Jon Fatnassi (2-1).
– Vi gjorde ingen bra match i dag. Det var inget bra och ordnat spel, säger Nyedshovs tränare Per-Olof Eriksson.

Nerver spelade in
Väldigt mycket stod på spel i matchen. Och tränare Eriksson tror att en viss nervositet kan ha bidragit till att hans lag inte kom upp i normal standard.
– Vi har ett väldigt ungt lag och kanske har vi lite känsligare nerver. Planen var liten och trång också. Jag tror att vi hade tjänat på att spela på större ytor, säger Eriksson som tycker att 2-2 speglade matchen på ett bra sätt.

Nyedshov har väldigt många seriösa innebandyspelare i sitt lag. Eftersom man ville undvika en krock mellan sporterna valde man att göra säsongen så kort som möjligt. Matchen mot Heden var lagets sista den här säsongen. Serietvåan Lesjöfors IF, som har tre poäng och fyra plusmål upp till Nyedshov, har däremot en match kvar. Den matchen spelas om 13 dagar, vilket innebär att Molkomslaget nu bara maktlöst måste vänta och se hur det går för Lesjöfors mot Östra Deje.
– Visst blir det en jobbig väntan på sätt och vis. Klart det hade varit skönt att ha det klart.

Hur känns det att ni själva inte har någon kontroll över vad som händer nu?
– Jobbigt. Men det har ingenting med dagens match att göra. Vi skulle ha avgjort serien i tidigare matcher. Vi skulle ha piskat Lesjöfors någon av matcherna. Det är vårt eget fel.
Vad tror du om era chanser att vinna serien?
– Jag vet inte... Lesjöfors är starka hemma och jag tror att de vinner sin sista match.

Om Per-Olof får rätt innebär det att serien kommer avgöras på målskillnad. Snacka om rafflande avslutning!
 Grundförutsättningarna är att seriesegraren går direkt upp till division 6 och att tvåan får chansen att kvala sig upp. Men beroende på antalet platser i nästa års division 6-serier kan tvåan eventuellt också ta steget upp utan kval.

Dennis Pavlovic