Nyedshov klart för sexan

 20120922

Efter tre säsonger i division 7 är IF Nyedshov tillbaka i division 6 nästa säsong. Det stod klart efter att Lesjöfors misslyckades med det stentuffa kravet att slå Östra Deje med minst fem måls marginal i går.
– Det här känns bra och jävligt roligt. Jag tycker att vi har varit det bästa laget i serien, säger Nyedshovs tränare Per-Erik ”Perra” Eriksson.

 

Vi vrider tillbaka klockan fem-sex månader. Det är dags för Nyedshovs spelartrupp att spika målsättningen inför den kommande säsongen. Efter en stunds fundering kommer de fram till följande: ”Vi vill vinna serien och gå upp till division 6”. I går slog Molkomlagets höga målsättning in. Detta då serietvåan Lesjöfors ”bara” slog Östra Deje med 3-0.

Resultaten av gårdagens avslutande omgång innebär att Nyedshov och Lesjöfors båda slutade på 38 poäng. Nyedshov vinner serien på grund av bättre målskillnad. Men hade Lesjöfors gjort ynka två mål till på sina 16 matcher, eller slagit Östra Deje med fem minst måls marginal, hade ordningen varit omvänd och Nyedshov hade behövt kvala för att nå sexan. Snacka om små marginaler…
   – Det var små marginaler, men det räckte, skrattar Nyedshovs tränare Per-Erik Eriksson.

"Känns jävligt roligt"
”Perra” och resten av Nyedshov-gänget mottog så klart, det för Lesjöfors, icke-tillräckliga 3-0-resultatet med stor glädje.
   – Det här känns bra och jävligt roligt. På sätt och vis är det gött att slippa kvala. Det blir mörkare och mörkare och kallare och kallare. Jag tycker det är gött att det är klart nu och att säsongen slutade i dag, säger Perra.

Nyedshovs facit säsongen 2012 blev 38 poäng på 16 matcher och 55-14 i målskillnad. Det var 12 poäng och 26 plusmål bättre än i fjol. Att Nyedshov så sent som 2010 inte hade något herrlag i seriespel gör inte säsongen mindre imponerande.
Hur vill du betygsätta säsongen?
   – Den är godkänd, det får man väl lov att säga. Många i ledarstaben är nya för i år, så vi tränare hade svårt att sätta någon målsättning. Men spelarna ville ju gå upp.
Vad ser du för förklaringar till att det gått så bra?
– Jadu… Vi har försökt att rulla boll och inte tjonga. Den fotbollen är både roligare att spela och att titta på. Även fast många planer har varit blöta den här säsongen har vi i alla fall försökt rulla via mittfältet.
Perra fortsätter:
– Och om man får skryta så tycker jag att vi har varit det bästa laget i serien.

"Kan bli mittenlag"
Perra tycker att det är för tidigt att spekulera i hur hans lag står sig i division 6 och hur laget ska jobba för att etablera sig i division 6.
   – Det är svårt att veta vad alla får för lag. Men våra spelare har mycket boll i sig och jag tror att vi kan bli ett mittenlag första året. Men då måste vi kanske träna lite mer.
Kommer ni att göra en större satsning till nästa säsong?
   – Det har jag också svårt att uttala mig om.

Klart är i alla fall att Nyedshov är ett lag som har framtiden för sig.
– Vi har väldigt många unga spelare. När vi slog Nykroppa med 5-0 (den 30 juni) hade vi en medelålder på 17,5, berättar Perra.

Dennis Pavlovic

Tabell division 7 nordöstra 2012 (placering, lag, poäng):
1) IF Nyedshov, 38 poäng (vinnare på grund av bättre målskillnad)
2) Lesjöfors IF, 38 p.
3) IFK Heden, 33 p.
4) Östra Deje IK, 31 p.
5) Nykroppa AIK, 18 p.
6) Persbergs SK, 17 p.
7) Filipstad/Nordmark 2, 13 p.
8) Ulvsby IF U, 10 p
9) Olsäters SK, 10 p.

Deje IK 2 uteslutet.

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR