Skriv ut sidan

Nyedshov laddar för sexan

 20121217

Ökat medlemsantal, bra snurr på ungdomsverksamheten och uppflyttning för herrlaget. Inte undra på att IF Nyedshov är nöjt med den gångna fotbollssäsongen.
– Nu tar vi med oss det här och siktar på ett ännu bättre 2013, säger föreningens ordförande Karin Forsberg.

 

Nyedshov satsade inför säsongen på en ökad trivselfaktor både på och utanför planen. Instiftandet av regelbunden fika efter respektive lags träningar blev lika uppskattat som vinstframkallande. Ordförande Forsberg ser den sociala satsningen som en viktig del av ett väldigt positivt år.
   – Jag tycker över huvud taget att vi har fått in en nyanda och ett större engagemang i föreningen, säger Forsberg.
Som fortsätter:
   – Medlemsantalet har ökat totalt sett och flera ungdomsspelare har kommit tillbaka efter spel i andra klubbar. Det är jättekul, naturligtvis. Ungdomarna har gjort bra ifrån sig på alla nivåer.

Hoppas kunna behålla tränarna
Forsberg är också nöjd med seniorsidans 2012. Hon berättar att det nystartade damlaget höll i gång bra och hade kul i den nyformade 25 plus-serien, vilket var målsättningen. Och det gick knappast sämre för herrlaget som vann division 7 nordöstra och i kraft av det spelar i divison 6 nästa säsong.

Nu jobbar föreningen för att herrlaget ska hävda sig i sexan nästa säsong. Forsberg berättar att ett par tidigare spelare ryktas vara på väg tillbaka för att hjälpa laget. Vad gäller tränarfrågan hoppas hon få behålla säsongens succétrio Lars Johansson, Pierre Andersson och Per-Erik Eriksson.
   – Det här är tränare som har spelat på hög nivå och kan sin fotboll.
Vad tror du om era chanser i sexan?
   – Jag skulle vara väldigt glad om vi håller oss kvar. Skulle vi sedan hamna i mitten som jag tror att vi har chans att göra skulle det vara jättebra.

Dennis Pavlovic