Skriv ut sidan
IF Nyedshov kommer att låna ut sina matchställ så att de slipper spela i västar IF Nyedshov kommer att låna ut sina matchställ så att de slipper spela i västar Foto: Villegas Petterson

Nyedshovs Friends premiärspelar

 20160126

Fotbollsklubben IF Nyedshov tar integrationsprojektet till en ny nivå. Nu kommer de nyanlända att få spela sin första match.
– Tanken är att det ska likna en riktig match, säger Christian Carlsson som ansvarar för projektet.

Text och foto: Villegas Petterson


I höstas satte molkomslaget igång integrationsfotbollen för asylsökande på Graninge och Ängsbacka. Intresset har varit stort och de har tränat upp till två gånger i veckan. Nu ska de äntligen få spela en riktig match. Nyedshov kommer att låna ut matchkläder, en ledare kommer att agera domare och det kommer även att finnas en speaker på plats.
Allt för att det ska bli nära en riktig match som möjligt.

 

För motståndet står Raz Karlstad. En kulturgrupp som inriktar sig på musik, film och teater.
– En av ledarna hade kontakt med ett kompisgäng som frågade om vi var intresserade, säger Christian.

Enligt Christian finns det flera boenden i Värmland som har liknande projekt och hoppas att detta ska leda till flera matcher framöver.
– Det vore kul med någon turnering eller liknande, säger han.

Två spelare från Nyedshovs Friends har stuckit ut så pass mycket att de nu börjat träna med INF. Christian har inte sett dem spela själv men har hört från en spelare i laget att de såg riktigt bra ut.
– Det vore fantastiskt om vi kunde få in de i laget, avslutar han.

Matchen kommer att spelas i Molkoms sporthall den sjunde februari. Laget skriver på sin Facebooksida att de hoppas nå 350 åskådare.