Örnen orkade inte stå upp mot serieledarna

 20160131

Örnen såg ut att gå mot en skräll mot serieledarna Väse under fredagskvällen. Men efter en misslyckad andraperiod fick Molkomslaget se sig besegrade med 8–3.
– Lite surt. Vi börjar matchen bra men orkade inte stå upp i andra perioden, säger tränaren Kent Wenkler.

Text: Jonas Griberg

SK Örnen har redan i praktiken säkrat en kvalplats. Men laget ville ändå snuva tabellettan Väse på tre poäng inför det stundande kvalspelet. Molkomslaget fick också den drömstart man ville ha. Efter 4:23 tilldelades laget en straff som poängkungen Pontus Johansson förvaltade på bästa tänkbara sätt. Men det var inte slut där. Drygt fyra minuter sena tryckte Felix Vikström in 2–0 och Örnen såg plötsligt ut att gå mot en skräll efter första perioden som till slut slutade 2–1 till gästerna.


– Hela första perioden tycker jag vi spelar riktigt bra. Vi håller dem utanför och tvingar dem att slå svåra passningar. Taktiken inför andra perioden var att fortsätta i samma spår och inte ge Väsa några passningsvägar, säger Wenkler


Hemmalaget kom ut starkt i andra perioden och pressade Örnen djupt ner försvarszon. Vilket också kostade ledningen för Molkomslaget. Inom loppet av 17 minuter hade Väse vänt 1–2 till ledning 5–2. Sen orkade aldrig Örnen resa sig. Matchen slutade till slut 8–3. Kent Wenkler är dock inte besviken över förlusten.


– Jag är inte irriterad över att vi tappar en 2– 0 ledning. Det är lätt hänt i innebandy. Jag tycker bara det är synd att vi inte orkar stå upp mot dem. Vi lät dem få ytor i mittzon och trycker ner oss djupt vilket gjorde att vi fick försvara oss mycket. Sen hittar vi ingen bra lösning på hur vi skulle ta oss ur situationen, säger han som även passar på att lyfta fram målvakten Jonas Lind som lagets bästa spelare.


Kvalet väntar om drygt en månad. Hur ser skadeläget ut i truppen?


– Vi har just nu 2-3 spelare på skadelistan. De kör rehab just nu och vi kommer matcha dem försiktigt om de skulle behövas i de kvarvarande matcherna.


Finns det några planer från din sida att vila spelare för att inte riskera fler skador?


– Nej, utan vi behöver all matchträning vi kan få innan kvalet. Det finns ingen anledning till att spara på krutet. Alla kommer vara taggade till varje match. Det gäller att slipa på de små detaljerna i spelet så att vi är 100 procent redo när det väl gäller i kvalet.

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR