Skriv ut sidan
Det var en stor kamp på planen mellan lagen Det var en stor kamp på planen mellan lagen Foto: David Holst Almquist

Fotbollsfest när Friends föll

 20160208

Nyedshovs Friends förlorade premiärmatchen mot Raz Karlstad igår men trots resultatet så var det glada miner. Även tränaren David Göransson var nöjd med insatsen.
– Fantastiskt för och vara vår första match. Men vi behöver jobba lite med defensiven och våga skjuta mer, säger han.

Text: Villegas Petterson


140 personer hade sökt sig till Molkoms sporthall igår för att bevittna premiären. Matchen inleddes med full fart från båda håll och det gick att se att det var två spelsugna lag på planen. Friends var det laget som hade mest boll men hade svårt att komma till några riktigt vassa målchanser. Raz organiserade sig väl i försvaret och när väl Friends kom till avslut stod ofta en försvarare i vägen.

 

Raz började sikta in sig på kontringsspel och det skulle ge utdelning. I den 13:e minuten ställde de om snabbt efter ett misslyckat hemmaanfall och kunde kontra in 0-1. Raz skulle sedan utöka ledningen till 0-2. En fin teknisk aktion där anfallaren dribblade av målvakten och sedan kunde tunnla backen och rulla in 0-2.

Friends fortsatte att föra spelet och skulle äntligen spräcka nollan. På frispark reducerade de till 1-2 och det resultatet stod sig fram till paus.

Den andra halvleken började precis som den första slutade. Friends förde spelet men målchanserna uteblev. Raz målvakt stod i vägen de gånger de kom till avslut. Istället var det Raz som skulle göra det nästa målet. Laget fick en frispark på mittplanen. Friends stod bara och tittade på när passningen gick ända fram till en fristående anfallare som kunde sätta 1-3. Friends reducerade bara sekunder senare och det blev match igen. Hemmapubliken manade på laget och de fick bra stöd från läkarhåll. Men det skulle inte bli några fler mål för Friends. Raz fortsatte kontra och gjorde det bra. Matchen slutade till sist 2-5 men när slutsignalen gick var det ändå glada miner på planen. Göransson var lika glad han.
– Det var jätteroligt, det var första matchen. Vi har ju bara kört spontanidrotten tidigare, säger han.

IF Nyedshov hoppas också att det kommer bli fler matcher framöver för laget.
– Det är ingen planerad men vi hoppas spela åtminstone en inomhusmatch till, avslutar Göransson.