Skriv ut sidan
Andreas Dullum och Lars Johansson Andreas Dullum och Lars Johansson Foto: Privat

Ny tränarduo i Nyedshov

 20170119

Två nya tränare är klara för Nyedshovs herrar. Lars Johansson, med många år bakom sig som spelare i klubben, tar över som huvudtränare tillsammans med Andreas Dullum.
– Jag hoppas kunna bidra med mycket positiv energi och ett nytt tänk, säger Andreas Dullum.


Fotbollssäsongen närmar sig. Den första seriematchen för Nyedshov spelas den första maj, där man liksom i fjol kommer att spela i division 6 södra.
En av de nya tränarna, Lars Johansson, är en av Nyedshovs stora spelare. Totalt gjorde han tolv säsonger för Nyedshov i division 4-6, från 1988 till 2000. Han har även hunnit med en del tränaruppdrag och har i omgångar varit tränare för klubben, senast 2013. Nu är han tillbaka.

– Jag har varit med många år i föreningen och det är många som är kvar i klubben från när jag var där senast 2013. Det ska bli väldigt roligt att komma tillbaka, säger Lars Johansson.

Lars Johansson och Andreas Dallum har ännu inte hunnit snacka ihop sig om hur målsättningen ser ut inför säsongen, men de båda hoppas bidra på olika sätt.

– Jag tror att jag kan bidra med en hel del erfarenhet, engagemang och positiv energi, säger Lars Johansson.

Andreas Dullum har inte samma erfarenhet som spelare eller tränare, men valdes in i ledarstaben tack vare sin vilja, ambition och stora kontaktnät, skriver Nyedshovs styrelse på Facebook.

– Jag hoppas kunna bidra med mycket positiv energi och ett nytt tänk. Som tidigare aktiv i fotboll och innebandy har jag saknat den där känslan socialt som finns i ett lag.

Jämfört med Lars Johansson som känner till klubben och spelarna väl, kommer allting bli nytt för Andreas Dullum.

– Jag känner varken Lars eller spelarna. Vi ska ha ett möte i början av februari där vi lär känna varandra lite mer.

Förra säsongen slutade Nyedshov fyra i division 6 södra. Målsättningen inför nästa säsong är inte klar, men Andreas Dullum hoppas att gemenskapen och kommunikationen ska bana väg för framgång.

– Förhoppningen är att tränare och spelare ska ha en öppen dialog och låta spelarna vara med och bestämma.

Text: Fredrik Finnebråth