Jesper grovt missnöjd med Superligadebuten

 20120919
jesper-karlsson
Jesper är en mycket lovande spelare, men fick det inte att
stämma i premiären. FOTO: ARKIV


Första seriematchen för sitt nya lag Karlstad IBF och debut i landets högsta serie. Då gjorde innebandysupertalangen och 19-årige Molkomsbon Jesper Karlsson opassande nog ”en av sina sämsta matcher genom tiderna”.
– Jag blev nervös och det fungerade inte alls. Tråkigt, säger Jesper efter 2-5-förlusten mot AIK.


Molkomsbon Jesper Karlsson, 19, är en innebandytalang utöver det vanliga. Säsongen 2007-2008 gjorde han som fjortonåring (!) 28 poäng på 16 matcher för hemmaklubben Örnen i division 4. Sedan dess har det bara rullat på. Mellan hösten 2009 och sommaren 2012 studerade Jesper på Hagfors innebandygymnasium. På sina tre år där snittade han imponerande nog exakt två poäng per match i Hagfors IBF, som under dessa år spelade i landets tredje högsta serie.

Framgångarna gick inte obemärkt förbi. När det var dags att bestämma sig för vart han skulle spela den här säsongen hade han tvärtom två riktigt fina erbjudanden att välja mellan: Warberg som redan då spelade i Superligan (SSL), Sveriges högsta liga, eller Karlstad som då var på väg upp till Superligan.
– Tankarna gick lite fram och tillbaka. Men jag kände mig inte mogen för en flytt just då och Karlstad hade ett bra lag i allsvenskan, motiverar Jesper beslutet att välja Karlstad.

Till Jespers stora glädje gick Karlstad senare upp i Superligan.
Hur känns det att spela i högsta serien?
– Det känns jävligt stort och kul. Jag tror inte att man har förstått det själv. Det är inte bara landets bästa liga utan också världens. Att spela i SSL med Karlstad känns perfekt.
Kunde du förvänta dig att du skulle hamna i SSL?
– Svårt att säga… Jag har haft det som mål och när SSL-klubbar började höra av sig under första och andra året på gymnasiet började det kännas möjligt.  

Jespers SSL-äventyr kunde dock ha fått en betydligt roligare start. KIBF:s nya center hade så klart sett fram emot debuten väldigt mycket. Men när det i går (onsdag) äntligen var dags för premiär hemma mot AIK låste det sig totalt. Redan efter halva matchen ledde AIK med 5-0 och då hade KIBF ett berg att bestiga. KIBF föll till slut med 2-5 och lagets Molkomsson var långt från nöjd med sin insats.
– Tyvärr gjorde jag en av mina sämsta matcher genom tiderna. Jag brukar inte bli nervös, men nu blev jag det och det fungerade inte alls. Tråkigt. Det har gått bra på försäsongen och så skiter det sig i premiären… Jag vet inte vad som hände, men förhoppningsvis spelade bara nerverna ett spratt.
Men att gå ut och göra Superligadebut som 19-åring låter rätt tufft ändå.
– Ja, det är ganska stort. Nu är debuten avklarad i alla fall. Det kan bara bli bättre nu.

Jesper tycker att hans lag gjorde en ”svag match” och att man kan bättre. Och det spelet måste laget förmodligen visa upp om man, mot alla experters tips, ska lyckas spela till sig ett nytt SSL-kontrakt vilket är målet. Trots att Jesper är en erkänd poängspruta handlar inte hans personliga målsättning om att göra ett visst antal poäng eller liknande.
– Jag har aldrig varit en sån spelare som räknar poäng. Trillar det in poäng så gör det det. Mitt mål är att utvecklas som spelare och sen så vill jag försöka ta plats i andrafemman.
Du som spelar i SSL och är 19 år gammal – har du några tankar på landslaget?
– Jag har ju spelat i U19-landslaget. Stora landslaget är något man drömmer om, men det är långt borta just nu. Jag är för ung och för dålig helt enkelt. Man får hoppas att man kanske kan platsa om några säsonger. Man vill alltid spela i landslaget.

Men först och främst ska Jesper ta revansch för floppen i premiären på lördag. Hans Karlstad gästar då Hide-a-lite Mullsjö AIS.
– Jag är riktigt taggad och kommer visa det rejält. Jag tror vi vinner med 7-4, sista målet i tom bur.
Och du gör ett av målen?
– Jag lovar inget. Det går alltid åt skogen då, skrattar Jesper.

Dennis Pavlovic
 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR