Kapten Pernilla tror på serieseger

 20121005
pernilla
Pernilla Tärnler tror på en fin säsong för sitt Örnen.
FOTO: JOHAN BLOMQUIST

Hon har hunnit bli 27 år gammal, blivit mamma till två små pojkar och gör sin totalt tolfte säsong i Örnen-tröjan. Men trots det har lagkaptenen och den tidigare elitseriespelaren Pernilla Tärnler långt från tappat sin vinnarskalle.

– Jag tror vi klarar av att gå upp, säger Pernilla när vi träffar henne inför söndagens seriepremiär borta mot Lekvattnet.


Örnens lagkapten och backklippa Pernilla Tärnler, 27, har varit med om mycket roligt på innebandyplanen. Hon fick sin innebandyfostran hemma i Molkom och visade sig snabbt vara en stor talang. Säsongen 2001-2002 gick hon som lovande 15-åring över till Karlstad IBF, där hon sedan spelade i tre säsonger.
– Jag spelade en säsong i elitserien med Karlstad, även om det inte blev så många matcher för min del, berättar Pernilla.

Säsongen 2003-2004 blev hon en del av Filipstads (senare Lesjöfors/Filipstads) satsning. Pernilla gjorde sex säsonger i Filipstad och det är härifrån hon hämtar sitt allra bästa av många bra innebandyminnen.
– Vi gick obesegrade och vann division 1 som nykomlingar. Sedan fick vi kvala upp till högsta serien. Det var riktigt fränt. Men tyvärr lyckades vi inte gå upp, säger Pernilla om ”sitt livs roligaste säsong”.

Har kvar vinnarskallen
Efter den lyckosamma och mycket minnesvärda sejouren i Filipstad började andra saker i livet locka, varför Pernilla valde att minska sin satsning på innebandyn. I dag är hon mamma till sönerna Filip, 3, och Noel, 1. Nu varvar hon mamma-rollen med rollen som lagkapten i hemmaklubben Örnen som hon, med korta avbrott för barnafödande, representerat sedan 2009.
Vad har du för personlig målsättning med innebandyn i dag?
– Det är väl att spela så bra jag kan. Jag har fortfarande höga krav på mig själv. Det ska vara roligt, men det är ju mycket roligare när det går bra. Vinnarskallen har jag ”tyvärr” kvar, skrattar Pernilla.

Den vinnarskallen visar sig inte minst när vi börjar prata om den stundande säsongen. Örnen inleder seriespelet borta mot Torsbylaget Lekvattnet på söndag. Och för Pernilla finns det i princip bara en plats som räknas.
– Det finns förutsättningar för serieseger. Jag tror vi klarar av att gå upp. Vi har inte pratat så jättemycket om det. Men jag tror det är ett gemensamt mål som vi är ganska överens om, säger nyckelspelaren.
Och fortsätter:
– Vi har en bra blandning i laget. Vi har många unga och duktiga tjejer, samtidigt som vi har spelare som har spelat i till exempel GS 86 och Hagfors. Så det finns erfarenhet också. Det känns som att vi kan få ihop ett bra lag. Vi kanske inte har jättemånga spelare. Men vi har bra spelare.

Krossade seriekonkurrent
Något som understryker att Örnen kan bli att räkna med den här säsongen är att man den 21 september slog tillbaka seriekonkurrenten Sunnanå med klara 7-2 i en träningsmatch.
– Det har sett bra ut i träningsmatcherna. Och jag tror att vi har ytterligare en växel att lägga i. Jag hoppas på många vinster.

I dag verkar det onekligen blåsa positiva vindar kring Örnens damlag. Annat var det för ganska precis ett år sedan. Då tvingades man nämligen dra sig ur division 2, som är den högsta Värmlandsserien på damsidan.
Hur kändes det?
– Jag själv spelade inte då, utan väntade barn. Men självklart var det tråkigt. Innebandy är ganska stort här i Molkom. Det känns viktigt att vi har ett damlag och ett herrlag i spel, så att de yngre spelarna har något att komma upp till. Men nu är vi på gång igen. Det här blir en liten nystart, betonar backklippan.
Vad tror du om era chanser att ta er tillbaka till division 2 en vacker dag?
– Den chansen finns väl. Det kommer många duktiga spelare underifrån. Spelare som kan bli jättebra om de hänger i. De är inte så gamla, utan många är födda 1992 och 1993. De spelarna kan bli en bra stomme i framtiden.

Med sina meriter och sina tolv säsonger i Örnen-tröjan är Pernilla tveklöst en av Molkominnebandyns stora profiler.
Vad betyder Örnen för dig?
– Örnen har gett mig mycket, absolut. Jag har spelat mycket innebandy och det har alltid varit det absolut roligaste. Jag är tacksam mot dom som drog i gång det här. Jag har upplevt mycket roligt. Jag minns att jag en säsong spelade i F14-, F16- och A-laget, samtidigt som jag och min bästa kompis tränade ett pojklag. Det var bara innebandy då, men det gick bra. Det fanns inget annat då, minns Pernilla tillbaka med glädje.

Dennis Pavlovic

-----------------------

Fakta, Pernilla Tärnler:
Född: Den 12 september 1985.
Familj: Mannen Robert och sönerna Filip, 3, och Noel, 1.
Bästa idrottsminne: När vi kvalade upp till högsta serien med Filipstad.
Sämsta idrottsminne: När vi i Värmlandslaget förlorade SM-finalen på straffar för många år sedan.
Förebilder: ”Madde” Karlsson och Sara Kristoffersson som jag spelade med i Karlstad.
Tidigare klubbar: Karlstad IBF, Filipstads IBK, Lesjöfors/Filipstads IBK.
Örnens slutplacering säsongen 2012-2013: Ska man sticka ut hakan… Jag hoppas att vi kommer etta.


 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR