Örnen föll i jämn premiär

 20121006
Målet är serieseger. Men det blev ingen omedelbar succé för Örnendamerna. Laget föll i stället med 3-4 i en, på alla sätt och vis, mycket jämn premiär borta mot Torsbylaget Lekvattnet.
– Mina första ord efter slutsignalen var ”det här var surt”. Det känns som att vi alla gånger hade tagit poäng med lite flyt, säger lagets tränare Bengt Port.


Kanske satt den långa resen kvar i benen? Örnen fick i alla fall en tuff start i dagens division 4-premiär borta mot Lekvattnet. 9.37 in i matchen stod det 2-0 till hemmalaget på resultattavlan.
– Jag tycker att vi släppte in lite för billiga mål i första perioden. Det gav oss en tuff väg för att jobba oss tillbaka, säger Örnentränaren Bengt Port om den tunga matchinledningen.

Andra perioden började desto bättre för Molkomlaget. Redan efter 22 sekunder reducerade Jennifer Johansson till 1-2. Men Johanssons reducering var, med Örnen-ögon sett, också andra periodens enda glädjeämne. Lekvattnet gick nämligen upp till en 4-1-ledning inför den avslutande perioden. En avslutande period som Örnen inledde med ett furiöst tempo. 1.41 in i avslutningsperioden satte Isabelle Carlsson 2-4, framspelad av lagkaptenen Pernilla Tärnler. Örnen fortsatte sedan att trycka på till den graden att Lekvattnet tog timeout efter 9.30. Det gav dock inte önskbar effekt, utan Örnens Jenny Nilsson satte dit 3-4-reduceringen med 5.28 kvar att spela. Ett mål som gav matchen en högdramatisk avslutning.
– Vi gjorde en riktigt bra tredje period. Vi låg på hårt och jag tycker att vi ägde hela tredjeperioden spelmässigt. Under hela perioden kändes det som att ”det kommer snart”, säger tränare Port.
Skapade ni några bra kvitteringschanser?
– Ja, det gjorde vi faktiskt. Bland annat hade vi ett riktigt bra anfall med några fina passningar och en spelare fick öppen bur. Men tyvärr fick hon inte riktigt till skottet som gick utanför.

Örnen kom inte närmare än så, utan fick trots den stora anstormningen åka poänglösa hem till Molkom.
– En jämn match med ett skapligt högt tempo. Domarna kom fram och berömde tempot efter matchen, summerar Port.
Känns det inte surt att förlora en sån här jämn match?
– Mina första ord efter slutsignalen var ”det här var riktigt surt”. Det känns alla gånger som att vi hade tagit poäng om vi hade haft lite flyt.
Vad tycker du om er insats?
– Sett över hela matchen tycker jag väl att det är en okej insats. Det vi ska jobba på är att ha lite bättre skärpa i vissa sekvenser. Framför allt i målskyttet, där skulle vi kunna ha varit lite mer noggranna.

Örnendamerna spelar nästa match hemma mot BKI Sunnanå den 19 oktober. Ett Sunnanå som Örnen krossade med 7-2 i en träningsmatch på försäsongen.
– Det är inte roligt att få stryk. Men det är mycket som är nytt. De är nya för mig och jag är nya för dem, och jag har lite nya inputs. Det är bara att fortsätta jobba. Vi ska göra allt för att vinna mot Sunnanå, säger Port som vill plussa lite extra för lagkaptenen Pernilla Tärnlers insats.
– Hon var riktigt, riktigt bra i dag.

Dennis Pavlovic

------------------------

Matchfakta:
Målskyttar, Örnen: 2-1 Jennifer Johansson, 4-2 Isabelle Carlsson (Pernilla Tärnler), 4-3 Jenny Nilsson.
Periodsiffror: 2-0, 2-1, 0-2.
Skott på mål:
29-38 (7-7, 11-9, 11-22
 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR