Örnen premiärföll trots spelövertag

 20121013
Örnen förde spelet och hade ett chansmässigt övertag. Men en lysande motståndarmålvakt och ett par billiga baklängesmål gjorde att Örnen trots det föll mot Degerfors IBK U i lördagens seriepremiär.
    – Det är surt. Vi var värda ett bättre öde, säger Örnens tränare Björn Dahlén.Örnen, som har gjort ett par spännande nyförvärv och satsar på en topplacering i division 5 östra i vinter, inledde seriepremiären riktigt bra. Efter mål av Oscar Strömner och lagkaptenen Andreas Ivarsson ledde man med 2-0 redan efter 10.43.
    – Killarna kom ut och var heltaggade. Det var kul att se. Första perioden var bra, sedan tappade vi lite i andra. Då gick spelet i stå för båda lagen och det blev lite Hawaii-innebandy, säger lagets tränare Björn Dahlén.

”Gjorde en bra match”
Hawaii-innebandyn gynnade inte Örnen. I stället gick Degerfors, som liksom Örnen väntas tillhöra seriens toppskikte, från 2-2 till 4-3 i den andra perioden. I den tredje och sista perioden fick Örnen en riktig drömstart. Tobias Jonasson kvitterade nämligen till 4-4 redan efter 1.05. Hemmalaget Degerfors gick sedan ifrån till 6-4. Molkomslaget lyckades inte komma tillbaka från det, utan föll till slut med 5-7.
    – Killarna gjorde en bra match. Vi höll i bollen och förde matchen, vilket vi inte riktigt orkade göra i fjol. På så vis är jag oerhört nöjd, säger Dahlén.
Som fortsätter:
    – Sen blev resultatet som det blev. Vi släppte in några för billiga mål och det är det vi ska jobba för att förbättra. Annars fick vi många positiva svar. Vi har bytt spelsystem till 2-2-1 inför den här säsongen och det här var första gången vi använde det på match. Det fungerade förvånansvärt bra.
Känns det inte surt att förlora när ni förde matchen?
    – Jo, det är surt. Vi var värda ett bättre öde.

Om matchinledningen var odramatisk var avslutningen desto mer dramatisk. Örnens Mattias Lundberg reducerade till 5-6 med 2.32 kvar att spela. Sedan tryckte Örnen på för en kvittering. Glädjen uteblev dock då Degerfors Pontus Nyqvist satte 7-5 och punkterade matchen med dryga minuten kvar.
Vad blev avgörande till slut?
    – De var effektivare. Vi sköt mycket men bollen kom inte fram. Med lite flyt och om de hade haft en annan målvakt hade vi haft stora chanser på poäng. Dom hade verkligen en kanonmålvakt.

Löfte imponerade
Degerfors målvakt Robin Fager visade inte minst klassen i mitten av den andra perioden. Då fick Örnen nämligen chansen att spela powerplay i fem minuter eftersom att DIBK:s Robin Göransson drog på sig ett matchstraff.
    – Vi spelade skitbra och kunde ha stängt matchen här. Men vi fick inte in bollen. Det var riktigt surt för vi skapade bra lägen.

Dahléns mannar fortsätter nu att jobba på de positiva svaren och fokuserar på snabb revansch hemma mot Kristinehamns IBF U på lördag.
Vad kan bli bättre i spelet?
    – Lite i försvarsspelet. Vi var lite glesa i försvaret och behöver trycka ihop oss mer. Men det upptäckte killarna under matchens gång också, och styrde upp det.

Dahlén vill lyfta fram den fina laginsatsen, men samtidigt ge tvåmålsskytten Tobias Jonasson och 15-åriga löftet Anton Eriksson ett extra omnämnande.
    – ”Tobbe” är en riktig ”goalgetter”. Målen var inte supersnygga, men han trycker in dom. Anton gjorde ett par inhopp och var riktigt vass.

Dennis Pavlovic

---------------------------------------------------------------------------------

Matchfakta:
Målskyttar, Örnen:
1-0 Oscar Strömner, 2-0 Andreas Ivarsson (Mattias Lundberg), 3-4 Tobias Jonasson (Mattias Lundberg), 4-4 Tobias Jonasson (Fredrik Strömner), 5-6 Mattias Lundberg.
Periodsiffror: 2-2, 2-1, 3-2.
 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR