"Fruktansvärt viktig seger" för Örnen dam

 20121019
alt
Målvakten var chanslös vid 4-2 målet. FOTO: Erik Högberg

Örnen kom tillbaka snabbt efter nederlaget i premiären. Detta då man i går tog en relativt enkel och rättvis 5-2-seger hemma mot BKI Sunnanå.
Fruktansvärt viktig seger eftersom det är så få matcher i serien, säger lagets tränare Bengt Port.

Trots seger med 5-2 började det inget vidare för Örnen. Efter 3.56 tog nämligen Sunnanå ledningen med 1-0. Men i stället för att gripas av panik svarade Molkomslaget med besked. Redan två minuter och tretton sekunder senare stod det 2-1 till hemmalaget, efter mål av Maja Eriksson och Isabelle Radevik. Och med 17.19 på klockan ökade Josefine Palm på till 3-1. Snacka om vändning.
– I ett sånt läge gäller det att inte börja hänga med huvudena, utan att fortsätta nöta på. Skönt att se att tjejerna inte tappade tron på sig själva, säger Örnens tränare Bengt Port.
Hur viktig var den här vändningen?
– Kan man kvittera eller göra något positivt i närheten av ett baklängesmål så är det alltid bra. Ju längre tiden går desto tyngre blir det, och det kan bli frustration och såna grejer. Så på så sätt var det viktigt.
Port fortsätter:
– Men det kändes aldrig som det var någon större fara. Vi spelade vårt spel och även om de gjorde ett tidigt mål visste jag att om vi fortsatte som vi börjat matchen så skulle det vara lugnt.

”Vann rättvist”
Efter en mycket stark första period kom Örnen in i en ”spelmässig dipp” i andra. Sunnanå passade då på att reducera till 2-3 efter 8.10, innan Maja Eriksson fyra minuter senare satte sitt andra mål för kvällen. Ett viktigt mål som såg till att hemmalaget gick in med en stabil tvåmålsledning inför sista perioden. Väl där släppte Örnen aldrig in Sunnanå i matchen igen. I stället punkterade Anna Danielsson matchen med sitt 5-2-mål efter 4.50.
– Sunnanå hade lite chanser och vi hade mer chanser än de mål vi gjorde. Jag tycker att vi vann väldigt rättvist. Vi var ett nummer större och det kändes väldigt stabilt, summerar Port.
Vad tycker du om er insats?
– Förutom dippen en sväng i andra tycker jag att vi gjorde en riktigt bra och välspelad match. Vi spelade ett bra spel och gjorde rätt fina mål.

Port var extra nöjd med passningsspelet och tjejernas lyhördhet.
– Skönt att se att tjejerna tar med sig det vi tränar på och försöker använda sig av det. Skönt att det ger resultat också.

”Var effektivare i dag”
I premiären för två veckor sedan förlorade Örnen en, på alla sätt och vis, jämn match med 3-4 borta mot Torsbylaget Lekvattnet.
Hur vill du jämföra dagens insats med den i premiären?
– Vi satte väl lite mer av chanserna i dag. Premiären kanske blev en liten väckarklocka om att man måste fokusera fullt ut i varje situation. Även om man tycker att man är ett bra lag kan man aldrig ställa ut skorna. I Torsby gjorde vi en fruktansvärt bra sista period. Det var gött att vi fortsatte med det spelet i dag.

Som MT tidigare skrivit siktar damlaget mot serieseger och uppflyttning till division 3.
Hur viktig var den här segern med tanke på förlusten i premiären?
– Fruktansvärt viktig. Eftersom det är så få lag och matcher i serien är varje poäng viktig.

Örnen har nu spelledigt fram till den 4 november, då laget gästar Degerfors IBK. Till veckan väntar hårda träningar, men först och främst ska laget njuta av den här segern. Eller ja – spelarna i alla fall…
– Jag ska jobba 15 timmar i morgon (lördag) och 12 på söndag. Men det går lite lättare efter en trepoängare, skrattar Port som vill berömma hela laget för en fin laginsats. 

Dennis Pavlovic

--------------------------------------------------------------------

Målskyttar, Örnen: 1-1 Maja Eriksson (Alexandra Lundh), 2-1 Isabelle Radevik (Johanna Eriksson), 3-1 Josefin Palm, 4-2 Maja Eriksson (Elin Thimfors), 5-2 Anna Danielsson (Isabelle Radevik).
Periodsiffror:
3-1, 1-1, 1-0
 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR