Stark vändning när Örnen vann toppmöte

 20130129

Örnens damlag fortsätter att rada upp segrar. I söndags vann laget sitt andra raka toppmöte via 6-5 borta mot Sunnanå. Segern innebär att Örnen behåller kommandot i tabelltoppen.
   – Jätteviktigt att vi vann, säger lagets tränare Bengt Port.

Söndagens möte mellan serietrean Sunnanå och serietvåan Örnen var av det svängigare slaget. Örnen, stärkta av sex raka segrar och förra helgens 5-0 i seriefinalen mot Lekvattnet, kopplade omedelbart grepp om matchen. Detta genom att vinna första perioden med 2-0.
   – Första halvan av första perioden spelade vi inte alls bra. Men under andra halvan tog vi tag i det och det resulterade i två mål, säger Örnens tränare Bengt Port.

När Örnens lovande 15-årige forward Rebecca Gillstedt gjorde 3-1 efter 12.46 av andra perioden såg det ut som Örnen hade kontroll på matchen. Men icke. Innan andra perioden var slut hade hemmalaget vänt 1-3 till 4-3.
   – Vi försökte ladda ordentligt till matchen. Men vi hade en rätt bra urladdning sist mot Lekvattnet. Stämningen var elektrisk i omklädningsrummet då. Vi lyckades inte komma upp i samma tändning den här gången. Det känns som om det kanske blev en liten baksmälla efter den matchen.
   Port fortsätter:
   – Då misstänker jag att det blev lite så att vi blev lite halvnöjda med att leda med 2-0 på något vis och inte riktigt gav hundra procent. Gör man inte det kan det bli som det blev i andra. Det går aldrig att ställa ut skorna.

Förändringar gav resultat
Inför den tredje perioden vaskade tränare Port om i formationerna och betonade vikten av noggrannhet. Det gav resultat. Trots underläge med både 3-4 och 4-5 vände man till seger med 6-5 i tredje perioden. Lagets veteranforward Jenny Nilsson, som toppar lagets interna poängliga, avgjorde med två raka mål.
   – Vi vet ju att vi kan spela bra innebandy som ett lag om alla är noggranna och gör det bästa de kan. Det blev lite annorlunda i tredje.
   Vad tycker du om vändningen som ni gjorde?
   – Det är starkt gjort. Det är inte lätt att vända tillbaka en match när de andra har ledningen och har tagit över två gånger.

”Starkt att vinna ändå”
Port tycker att laget gjorde en betydligt bättre insats mot Lekvattnet. Men han poängterar samtidigt att de tre poängen var viktigast den här dagen. Segern innebär nämligen att Örnen behåller kommandot i tabelltoppen. Vinner Molkomlaget sin hängmatch man har på Lekvattnet kommer man toppa tabellen med två poäng med fyra matcher kvar.
   – Jätteviktigt att vi vann. Sunnanå är ju också ett topplag och de satte hård press på oss. De är inte lättslagna på hemmaplan. Så det är starkt av oss att vinna ändå. Men det är inte så mycket att välja på. Man får försöka vinna varje match.
   Hur tycker du att 6-5 speglar matchbilden?
   – Det var chanser åt båda hållen och Malin (Johansson, Örnens målvakt) tog bland annat två straffar. Det kunde lika gärna ha slutat oavgjort. Vi kan tacka vår målvakt för segern.

Dennis Pavlovic

-------------------------------------------------------------------- • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR